Gigantul american al cazinourilor Wynn va construi un complex de lux cu 1.000 de camere în Emiratele Arabe Unite, introducând ”jocurile de noroc legale”

Gigantul american al cazinourilor Wynn va construi un complex de lux cu 1.000 de camere în Emiratele Arabe Unite, introducând ”jocurile de noroc legale”
scris 26 ian 2022

Dezvoltatorul american de cazinouri Wynn Resorts a pus ochii pe o nouă piață, una care nu a permis niciodată până acum jocurile de noroc, aceasta fiind Emiratele Arabe Unite, relatează CNBC.

Gigantul cazinourilor din Nevada a anunțat marți un acord de mai multe miliarde de dolari cu emiratul Ras al-Khaimah din Emiratele Arabe Unite, prin care va deschide un hotel de lux cu 1.000 de camere, 10 restaurante și saloane, un centru spa, un centru de convenții, locuri de cumpărături și o zonă de jocuri, scrie News.ro

EXCLUSIV Doar 6.000 de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta, după ce statul a tăiat drastic bugetul. Totuși, în ultimii 5 ani au fost eliberate abia 3.000 de documente. Cine are gratuitate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doar 6.000 de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta, după ce statul a tăiat drastic bugetul. Totuși, în ultimii 5 ani au fost eliberate abia 3.000 de documente. Cine are gratuitate

Anunțul a venit în tandem cu o declarație a Autorității de Dezvoltare a Turismului a Ras al-Khaimah (RAKTDA) prin care a introdus o nouă divizie, numită Departamentul de Reglementare a Divertismentului și Jocurilor de Noroc, care va reglementa ”stațiunile integrate” care includ operațiuni hoteliere, spații de divertisment, restaurante, spa-uri, magazine de vânzare cu amănuntul, zone de convenții și ”jocuri de noroc”.

”Jocuri” este adesea folosit în mod sinonim cu jocurile de noroc în contextul locurilor de cazare și agrement, deși nu era clar dacă acest lucru însemna în mod explicit pariuri în numerar.

RAKTDA nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.

”Stațiunea integrată recent anunțată se află încă în faza sa incipientă de proiectare și urmează să fie finalizată până în 2026. Acestea sunt toate detaliile care pot fi furnizate în această etapă”, arată un comunicat al Marjan, dezvoltatorul Ras al-Khaimah implicat în acord, potrivit Associated Press.

Compania Wynn Resorts este cunoscută pentru cazinourile și hotelurile sale opulente, mai ales în centrele jocurilor de noroc din Las Vegas și Macao.

Emiratele Arabe Unite, renumite pentru zgârie-nori strălucitori, centre comerciale mamut și deșerturi ondulate, au fost adesea comparate cu Las Vegas - cu excepția unor diferențe majore, dintre care cea mai mare este că religia oficială din emirat este islamică și interzice jocurile de noroc.

În timp ce consumul de alcool și purtarea bikinilor pe plajă au fost de mult permise în cea mai mare parte a țării, deosebindu-se de mulți dintre vecinii săi din Orientul Mijlociu ca un centru prietenos cu străinii, nu a existat loc pentru jocuri de noroc - chiar și cu construirea Caesars Palace din Dubai. D

Dacă anunțul de marți al Autorității de Dezvoltare a Turismului Ras al-Khaimah definește într-adevăr jocurile pentru a include jocurile de noroc, ar fi o schimbare semnificativă pentru emirat și pentru întreaga țară.

Mișcarea ar reprezenta încă un pas într-o serie lungă și accelerată de reforme de liberalizare menite să diversifice economia tradițională bazată pe petrol a Emiratelor Arabe Unite și să concureze cu vecinii săi și cu întreaga lume pentru turism, investiții și talent străin.

”Regiunea oferă un potențial extraordinar pentru industria ospitalității și turismului și suntem încântați de perspectiva dezvoltării unei stațiuni integrate în Ras Al Khaimah”, a declarat Craig Billings, directorul general al Wynn Resorts, recent numit într-un comunicat de presă, descriind Insula Al Marjan, unde va fi construită stațiunea, ca ”un cadru curat și o locație ideală pentru teren verde”.

Al Marjan este o insulă artificială, situată la mai puțin de o oră de Aeroportul Internațional Dubai.

Noul organism de reglementare a jocurilor de noroc va urma ”cele mai bune practici globale în reglementarea jocurilor de noroc care operează ca parte a stațiunilor integrate din diferite jurisdicții din întreaga lume”, va lua în considerare ”peisajul social, cultural și de mediu al Emiratului și va acoperi licențele, impozitarea, procedurile operaționale și garanțiile pentru consumatori”, a spus RAKTDA în comunicat.

Potrivit RAKTDA, ”prioritatea acestei noi divizii este crearea unui cadru robust care să asigure un joc responsabil la toate nivelurile”.

Ras al-Khaimah este cel mai nordic emirat al Emiratelor Arabe Unite și a lucrat mult timp pentru a atrage turismul, în timp ce încearcă să concureze cu capitala comercială și turistică a țării, Dubai.

Emiratele Arabe Unite sunt alcătuite din șapte emirate conduse de lideri individuali, dar care în cele din urmă sunt fideli conducerii naționale din Abu Dhabi.

Wynn Resorts cunoscută pentru cazinourile și hotelurile sale opulente, mai ales în Las Vegas și Macao.

viewscnt
Afla mai multe despre
wynn
cazinouri