EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București

EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București Galerie foto

Cea mai scumpă proprietate vândută în 2021 se află în cadrul complexului One Peninsula, în construcție

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 26 ian 2022

Cele mai scumpe zece locuințe vândute anul trecut în București au o valoare cumulată de peste 38 milioane de euro, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la principalii brokeri care intermediază vânzarea locuințelor de lux. Șase dintre acestea sunt penthouse-uri din zone exclusiviste.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN GALERIA FOTO

Anul trecut a fost livrat, estimativ, un volum de aproximativ 18.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, cu circa 10% sub nivelul record înregistrat în 2020, conform calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN. Din acest volum, un procent mic, de doar 3,5%, revine segmentului premium și de lux al pieței rezidențiale.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei Covid-19.

„2021 a fost un an excelent pentru piața rezidențială de lux. Livrările pe segmentul nou, proiecte ultra-premium, au atins noi recorduri, în timp ce segmentul proprietăților de tip vilă sau imobile istorice a înregistrat rezultate foarte bune. Nu există îndeajuns de multe proprietăți istorice interesante la vânzare, în zone ultra centrale,  pentru câtă cerere și lichiditate există în piață. Cumpărătorii achiziționează atât pentru locuire, cât și pentru investiție sau pur și simplu plasament financiar. Proprietățile de top, fie că vorbim de apartamente ultra - exclusiviste sau vile istorice în zone ultra centrale, reprezintă o sursă bună de plasament pe termen lung și există cumpărători care fac doar un plasament financiar”, a declarat, pentru Profit.ro, Alexandru Pricop, managing partner Residentialist by SVN Romania.

Și SVN a intermediat vânzarea unor astfel de proprietăți. Cea mai scumpă a fost o vilă din 1935 din zona Dorobanți – Capitale, cu o suprafață de 500 de metri pătrați, care a fost vândută cu 1,63 de milioane de euro, însă aceasta tranzacție nu a intrat în topul celor mai scumpe vânzări din 2021, realizat de Profit.ro.

EXCLUSIV Doar 6.000 de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta, după ce statul a tăiat drastic bugetul. Totuși, în ultimii 5 ani au fost eliberate abia 3.000 de documente. Cine are gratuitate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doar 6.000 de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta, după ce statul a tăiat drastic bugetul. Totuși, în ultimii 5 ani au fost eliberate abia 3.000 de documente. Cine are gratuitate

Cea mai scumpă proprietate rezidențială vândută în 2021 în București este o vilă amplasată în proiectul One Peninsula, unul dintre cele mai scumpe cartiere din România, dezvoltat de One United Properties pe malul lacului Floreasca. Vila vândută la un preț de 4,89 milioane de euro este una din cele 8 gândite în acest proiect. Vila cu mezanin și două etaje are o suprafață construită de 980 de metri pătrați, în zona de living are un tavan dublu de 6,22 de metri, iar pentru restul etajelor înălțimea este de 3,27 metri. Înălțimea geamurilor este pe toată înălțimea liberă a nivelului. Vila are finisaje din piatră naturală, o piscină în curte și vedere frontală spre lac.

Locul doi în topul Profit.ro este ocupat tot de o vilă, amplasată în zona Dorobați-Capitale, parcelarea Filipescu. Imobilul a fost vândut la un preț de 4,5 milioane de euro. Vila are 1.300 de metri pătrați construit împărțiți între demisol, parter, etaj și mansardă și mai dispune și de un teren de 750 de metri pătrați.

Clasamentul este continuat de un penthouse amplasat într-unul dintre cele două turnuri de 15 etaje ale One Mircea Eliade, care s-a vândut cu 4,28 milioane de euro. Despre penthouse-ul din turnul de 20 de etaje al aceluiași proiect, Profit.ro a scris că s-a vândut în 2019 la un preț record pentru piața românească de 6,8 milioane de euro. Acesta este primul complex rezidențial ce beneficiază de fațadă cu pereți cortină de sticlă, o tehnologie specifică imobilelor de birouri. Penthouse-ul tranzacționat în 2021 are o suprafață de 644 de metri pătrați construiți, o înălțime a tavanului de 3,17 metri, o înălțime a geamurilor de 2,85 metri, dispune de vedere panoramică atât spre Parcul Floreasca, cât și spre Lacul Floreasca și are finisaje din piatră naturală/marmură.

Locul patru îi revine tot unui penthouse, dar într-un bloc de joasă înălțime, la etajul 4, al proiectului boutique One Modrogan, care urmează a fi finalizat în anul acesta lângă sediul PNL. Apartamentul de tip duplex a fost vândut cu un preț de 4,25 milioane de euro. Are o suprafață construită de 423 metri pătrați, o înălțime a tavanului de 3,25 metri și o înălțime a geamurilor de 3 metri, iar finisajele sunt din piatră naturală și marmură.

EXCLUSIV FOTO Urmașii lui Fathi Taher au început licitațiile pentru vânzarea celebrei case Maria Lahovary, fostul sediu al Cambridge School of Bucharest. „Persoane interesate așteaptă falimentul pentru un preț derizoriu!“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Urmașii lui Fathi Taher au început licitațiile pentru vânzarea celebrei case Maria Lahovary, fostul sediu al Cambridge School of Bucharest. „Persoane interesate așteaptă falimentul pentru un preț derizoriu!“

Pe locul cinci se află o tranzacție prin care un singur cumpărător a achiziționat 3 apartamente, adică un întreg nivel, din cadrul proiectului La Gloire Elite, dezvoltat de antreprenorul Andrei Iușut, fondatorul restaurantelor Divan. Valoarea aproximativă a tranzacției a fost de 4 milioane euro. Cele trei apartamente vor fi utilizate împreună, având grădini comunicante cu o suprafață de 359 de metri pătrați. Suprafața construită a celor trei apartamente este de 485 de metri pătrați. Designul clădirii boutique este semnat de Corvin Cristian Studio, iar amplasarea sa este în una din cele mai căutate zone din București: Dorobanți-Capitale, din fosta parcelare Filipescu, chiar lângă Muzeul Cărților și Hărților Vechi.

Poziția a șasea în clasament o are un penthouse din cel de-al doilea turn de 15 etaje al complexului One Mircea Eliade. Acesta s-a vândut la un preț de 3,38 milioane euro, are o suprafață construită de 650 metri pătrați, o înălțime a tavanului de 3,17 metri, o înălțime a geamurilor de 2,85 metri și vedere panoramica spre Parcul Floreasca și Lacul Floreasca.

Ocupantul locului șapte în ierarhia Profit.ro este un penthouse situat într-unul din cele 3 blocuri de joasă înălțime ale proiectului boutique One Modrogan. Acest duplex a fost vândut cu 3,55 milioane euro, are o suprafață construită de 474 metri pătrați, o înălțime a tavanului de 3,25 metri și o înălțime a geamurilor de 3 metri.

Pe locul opt în top se clasează penthouse-ul de la etajele 19-20 ale unuia dintre cele două turnuri înalte de 77 de metri din cadrul proiectului One Verdi Park, care se construiește în nordul Bucureștiului. Prețul de vânzare al duplexului a fost de 3,34 milioane de euro. În penthouse-ul din turnul vecin va locui cântăreața Delia Matache și soțul său, Răzvan Munteanu, care au cumpărat apartamentul în 2020 cu circa 3 milioane de euro. Penthouse-ul vândut în 2021 are o suprafață construită de 657 metri pătrați, un living cu o înălțime de 6 metri până la tavan, ferestrele din living au minim 5 metri și vedere spre parcul Verdi, lacul Floreasca și lacul Tei. Finisajele sunt din piatră naturală.

EXCLUSIV Heineken semnează în România cea mai mare tranzacție de închiriere la început de an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Heineken semnează în România cea mai mare tranzacție de închiriere la început de an

Locul nouă revine unei vile de pe Bulevardul Dacia, vândută cu circa 3 milioane de euro. Proprietatea are 1.200 de metri pătrați construiți, împărțiți în șapte camere, șase băi, terasă și piscină, plus un teren de 1.000 de metri pătrați.

Locul zece este ocupat de un penthouse situat într-unul dintre cele 17 blocuri de joasă înălțime care se construiesc în cadrul One Peninsula. Apartamentul s-a vândut cu 2,85 milioane de euro, se întinde pe etajele 3 și 4 și are o suprafață construită de 323 de metri pătrați. Înălțimea tavanului în zona de living este de 3,78 metri și de 3,00-3,22 metri la celălalt nivel. Înalțimea geamurilor variază între 309 și 358 centrimetri. Penthouse-ul are o piscină pe terasă și finisaje din piatră naturală.

Cele mai mari zece tranzacții realizate numai de One United Properties în 2021 au însumat 34,12 milioane de euro, potrivit datelor transmise Profit.ro de către reprezentanții companiei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
top locuinte
apartamente lux
vile