Globalworth începe construcția Constanța Business Park

Globalworth începe construcția Constanța Business Park
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2019

Globalworth Industrial, sub-brandul de industrial și logistică al dezvoltatorului imobiliar Globalworth, a început lucrările la Constanța Business Park.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parcul de afaceri se dezvoltă pe un teren  de aproximativ 100 de hectare și va include spații industriale și de logistică, spații de producție, un nod intermodal, clădiri de birouri și spații pentru servicii. Profit.ro a scris în exclusivitate despre tranzacția prin care Globalworth a cumpărat de la omul de afaceri Sorin Preda jumătate din Black Sea Vision, proiect logistic care presupune o investiție de peste 200 milioane de euro la Constanța. La finalizarea acestui proiect, Globalworth, companie fondată de Ioannis Papalekas, ar urca direct pe locul doi în topul marilor proprietari de spații industrial-logistice, după CTP.

FOTO Vila în stil neoromânesc a doctorului Ion Moscu din strada C.A. Rosetti, scoasă la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Vila în stil neoromânesc a doctorului Ion Moscu din strada C.A. Rosetti, scoasă la vânzare

Dezvoltarea Constanța Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024 și va cuprinde mai multe faze de execuție, care vor avea ca rezultat o suprafață închiriabilă de peste 550.000 metri pătrați. În prima etapă, initiata deja, Globalworth Industrial are în vedere dezvoltarea unui depozit logistic cu o suprafață închiriabilă estimată la 21.000 metri pătrați. Prima etapă include de asemenea infrastructura din cadrul proiectului, drumurile de acces și conexiunea cu artera rutieră principală. 

Lucrările la prima fază a parcului de afaceri sunt prevăzute să fie finalizate în cursul anului 2020. 

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra și citată în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele țări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naționale și multinaționale. In Romania, Globalworth este prezentă în București, Timișoara, Constanța și Pitești, în timp ce în Polonia proprietățile sale se regăsesc în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice.

Globalworth Industrial este o platformă de dezvoltare și investiții în piața imobiliară de logistică și industrial, care adună până în acest moment în portofoliu parcuri premium în locații strategice precum Pitești și Timișoara. Acest sector al companiei Globalworth beneficiază de o expansiune rapidă, cu proiecte de anvergură în derulare în apropierea orașelor Constanța, București și Timișoara.

La finalul lunii Iunie 2019 portofoliul Globalworth Industrial însuma o suprafață de 190.000 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
constanța business park