Grupul austriac Immofinanz, printre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, ridică încasările din chirii, dar pierde la profit

Grupul austriac Immofinanz, printre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, ridică încasările din chirii, dar pierde la profit
scris 30 aug 2018

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, a înregistrat, la nivel de grup, un avans de 3,5% al veniturilor din chirii în primul semestru, până la 119 milioane de euro, față de aceeași perioadă a anului trecut, dar profitul net a scăzut.

Profitul net al companiei austriece a scăzut cu 18,1% în primul semestru, până la 86,2 milioane euro. În aceeași perioadă, rezultatul operațional s-a triplat, până la 114,8 milioane euro.

Proprietățile Immofinanz din România au o valoare de 807,7 milioane de euro și reprezintă 19% din portofoliul total al companiei.

Firma imobiliară a primăriei lui Robert Negoiță cumpără compania de construcții Delta ACM 93. Prețul tranzacției - 1 leu. CONTRACTUL înțelegerii CITEȘTE ȘI Firma imobiliară a primăriei lui Robert Negoiță cumpără compania de construcții Delta ACM 93. Prețul tranzacției - 1 leu. CONTRACTUL înțelegerii

În prima jumătate a anului financiar 2018, veniturile din închirieri în România totalizează 23,6 milioane de euro, ceea ce reprezintă 19,8% din veniturile din închirieri totale la nivel de grup.

Portofoliul de investiții finalizate în România, în valoare de 625,2 milioane de euro, este reprezentat de 9 clădiri de birouri (13,8% din întreg portofoliul de birouri) și 6 proprietăți de retail (22,4% din întreg portofoliul de retail).

Pe segmentul de birouri, Immofinanz deține, printre altele, Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Center, Bucharest Corporate Center, în total portofoliul de clădiri de birouri are o suprafață de 190.000 metri pătrați, ocupați în proporție de 92,8%.

Immofinanz are în dezvoltare proiecte în țările în care este prezent, în valoare de 443,4 milioane de euro, reprezentând 10,6% din portofoliul total deținut. Suma include 352,2 milioane de euro în proiecte active și 91,2 milioane de euro în investiții în stadii de pregătire sau de concept, care ar putea fi începute în următoarele trimestre. Proiectele în pregătire modernizarea a trei clădiri de birouri din București și dezvoltarea a două scheme de retail în România și Polonia.

În luna aprilie, grupul austriac a semnat un act pentru cumpărarea a 29,1% din acțiunile companiei S IMMO, într-o tranzacție de aproximativ 390 milioane euro, completându-și astfel portofoliul în zonele de birouri și retail.

Anterior, dezvoltatorul austriac a anunțat că a oprit procesul de fuziune cu IMMO, deținut de miliardarul rus Boris Mints, operațiune prin care cele două companii, care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România, ar fi urmat să creeze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața locală, hotărând acum să analizeze și "alte opțiuni strategice".

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
chirii