Immofinanz încasează mai puțin din chirii în România

Immofinanz încasează mai puțin din chirii în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2021

Proprietățile companiei austriace Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, au o valoare contabilă de 749,2 milioane euro și reprezintă 15% din portofoliul total al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Valoarea proprietăților active din România este de 611,7 milioane euro și cuprinde opt clădiri de birouri (10,6% din totalul portofoliului activ de clădiri de birouri) și cinci proprietăți de retail (19,2% din totalul proprietăților de retail active).

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Rata de ocupare a rămas ridicată în 2020, respectiv de 93,2%.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Veniturile totale din chirii în România au ajuns la o valoare de 50,3 milioane euro la finalul anului 2020, față de 52 milioane euro în 2019, echivalentul a 17% din veniturile totale din chirii ale grupului.

Compania austriacă a semnat recent cu Banca Comercială Română (BCR) transferul de proprietate asupra clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza, cunoscută drept „blocul Bancorex“, din centrul Bucureștiului, pentru aproximativ 36 de milioane de euro. Immofinanz intenționează să reamenajeze proprietatea într-o clădire myhive, cu spații de înaltă calitate și cu nivel de certificare a construcției pentru dezvoltare durabilă Gold sau un alt nivel superior.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Compania are la vânzare două clădiri de birouri mai vechi a căror tranzacționare ar trece compania de pe locul trei pe locul patru în topul celor mai mari proprietari de birouri din România, după suprafața deținută.

În martie, Immofinanz și-a anunțat intenția de preluare a rivalului său S Immo, proprietarul Sun Plaza și Novotel din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
spatii birouri