CONFIRMARE Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, a semnat cu BCR achiziția clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București, la mai bine de un deceniu de la ultima sa tranzacție pe birouri

CONFIRMARE Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, a semnat cu BCR achiziția clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București, la mai bine de un deceniu de la ultima sa tranzacție pe birouri

SURSA FOTO: Radub85 | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

Compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, a semnat cu Banca Comercială Română (BCR) transferul de proprietate asupra clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza, cunoscută drept „blocul Bancorex“, din centrul Bucureștiului, tranzacție care confirmă informațiile anunțate de Profit.ro la finele anului trecut. În cursa pentru achiziție a mai fost înscris, printre alții, și fondul de investiții Revetas Capital. Prețul tranzacției este de aproximativ 36 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Immofinanz intenționează să reamenajeze proprietatea într-o clădire myhive, cu spații de înaltă calitate și cu nivel de certificare a construcției pentru dezvoltare durabilă Gold sau un alt nivel superior.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Apetitul pentru achiziții locale al Immofinanz revine după o pauză lungă, de peste un deceniu, în care investitorul austriac nu a mai cumpărat decât un mic parc de retail din Botoșani. Schimbarea de direcție este pusă pe seama modificării managementului. Din primăvara anului trecut, omul de afaceri austriac de origine croată Ronny Pecik a preluat funcția de director executiv al companiei, el fiind și acționar cu peste 10% în cadrul Immofinanz.

INTERVIU Valentin Bancu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Valentin Bancu, despre premium în business

BCR a inițiat procesul de vânzare al clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza în august 2019.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Proprietatea, veche de 24 de ani, are o suprafață de 26.300 de metri pătrați închiriabili și o valoare contabilă de peste 45 milioane de euro. Pe lângă Immofinanz, conform datelor Profit.ro, ofertă a depus și Revetas Capital, co-proprietarul hotelului de 5 stele Radisson, al complexului de birouri The Landmark – aflat acum la vânzare – și proprietarul centrului comercial Vitantis. Strategia de investiții a Revetas este achiziția oportunistă a unor active cu probleme și transformarea lor pentru o vânzare cu profit.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Clădirea de pe Calea Victoriei nr. 15, de lângă Palatul CEC, a fost finalizată în 1997, fiind prima clădire modernă din București. Inițial a fost ocupată de Bancorex, iar după falimentul băncii de stat a ajuns în proprietatea BCR printr-o firmă separată, care a fuzionat apoi cu banca în 2016. Clădirea a fost renovată în 2012.

Austriecii de la Immofinanz au fost angajați în 2019 în achiziția a două clădiri de birouri în Polonia și Cehia. Pentru Spire Tower Building din Varșovia au plătit suma record de 386 milioane de euro, iar Palmovka Open Park din Praga a avut un preț de 76,4 milioane euro.

Tranzacție potențială majoră la vârful brokerajului imobiliar: JLL poate cumpăra Cushman & Wakefield. În România, JLL tocmai a devenit lider CITEȘTE ȘI Tranzacție potențială majoră la vârful brokerajului imobiliar: JLL poate cumpăra Cushman & Wakefield. În România, JLL tocmai a devenit lider

În România, investitorul a fost angrenat într-un proces de împrospătare și optimizare a portofoliului. Compania are la vânzare două clădiri de birouri mai vechi a căror tranzacționare ar trece compania de pe locul trei pe locul patru în topul celor mai mari proprietari de birouri din România, după suprafața deținută. Achiziția clădirii Bancorex ar ajuta la menținerea poziției Immofinanz. În plus, Ronny Pecik ar putea deschide drumul spre fuziunea cu rivalul austriac S Immo, el fiind acționar la ambele firme. Asta ar aduce un plus de 35.000 de metri pătrați portofoliului local al Immofinanz, prin clădirile The Mark și Sun Offices deținute în București de S Immo, care ar urca conglomeratul austriac chiar pe locul doi, devansând AFI Europe.

În 2019, BCR a mai fost implicată în vânzarea clădirii istorice din Piața Universității, Palatul Oscar Maugsch, către fondul de investiții Vivion la un preț estimat la 28 milioane de euro.
 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
bancorex
bcr
revetas
bucharest financial plaza