Immofinanz pierde ușor din chiriile în România

Immofinanz pierde ușor din chiriile în România
scris 30 mai 2018

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, a raportat în primul trimestru din 2018 venituri din chirii în România de 11,9 milioane euro, în ușoară scădere față de perioada similară din 2017, când a încasat 12,2 milioane de euro.

Veniturile din România reprezintă 20,2% din veniturile din totale din închirieri totale la nivel de grup. Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 19,3% din portofoliul total al companiei și includ 64 de proprietăți cu o valoare de 809,3 milioane euro. Portofoliul de investiții finalizate în valoare de 622,3 milioane de euro cuprinde 9 clădiri de birouri (14,6% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți retail (23,1% din portofoliul total de retail).

Suprafața proiectelor de ținute de Immofinanz în România este de 343.000 metri pătrați, din care aproape 328.000 metri pătrați sunt închiriați, rezultând o rată de ocupare de 95,5%.

Piețele principale unde grupul derulează afaceri sunt Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

Senatorii au modificat legislația pentru a permite Primăriei Capitalei să preia Centura Bucureștiului CITEȘTE ȘI Senatorii au modificat legislația pentru a permite Primăriei Capitalei să preia Centura Bucureștiului

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include în prezent patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, care sunt în prezent ocupate în proporție de 98,8% și au o suprafață închiriabilă totală de 153.000 metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, Immofinanz deține, printre altele, Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Center, Bucharest Corporate Center, în total portofoliul de clădiri de birouri are o suprafață de 190.000 metri pătrați, ocupați în proporție de 92,8%.

Immofinanz are în dezvoltare proiecte în țările în care este prezent, în valoare de 443,4 milioane de euro, reprezentând 10,6% din portofoliul total deținut. Suma include 352,2 milioane de euro în proiecte active și 91,2 milioane de euro în investiții în stadii de pregătire sau de concept, care ar putea fi începute în următoarele trimestre. Proiectele în pregătire modernizarea a trei clădiri de birouri din București și dezvoltarea a două scheme de retail în România și Polonia.

În luna aprilie, grupul austriac a semnat un act pentru cumpărarea a 29,1% din acțiunile companiei S IMMO, într-o tranzacție de aproximativ 390 milioane euro, completându-și astfel portofoliul în zonele de birouri și retail.

Anterior, dezvoltatorul austriac a anunțat că a oprit procesul de fuziune cu IMMO, deținut de miliardarul rus Boris Mints, operațiune prin care cele două companii, care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România, ar fi urmat să creeze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața locală, hotărând acum să analizeze și "alte opțiuni strategice".
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
immofinanz
romania
venituri