Iulian Aronovici se alătură milionarilor români din zona Expoziției cu un proiect de birouri

Iulian Aronovici se alătură milionarilor români din zona Expoziției cu un proiect de birouri
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 26 iul 2019

Discretul om de afaceri Iulian Aronovici, cunoscut pentru mai multe afaceri imobiliare realizate în zone de lux ale Bucureștiului, a început demersurile pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri cu șapte etaje în centrul viitorului cartier al corporatiștilor din Zona Expoziției a Capitalei, conform informațiilor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Aronovici are în proprietate, alături de partenerul său Marian Munteanu, un teren de 376 de metri pătrați lângă Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Cei doi și-au propus să ridice în acest loc o clădire de birouri cu șapte etaje, înaltă de maxim 35 de metri și cu o suprafață maximă construită de circa 1.000 de metri pătrați.

În acest sens, au obținut în ianuarie anul acesta un certificat de urbanism, iar luna aceasta au pus în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul imobiliar propus.

Profilul de investitor al lui Iulian Aronovici indică faptul că terenul este pregătit de vânzare, dat fiind faptul că până acum nu a dezvoltat proiecte proprii. La stadiul actual, terenul poate fi evaluat la circa 240.000 de euro, ținând cont de tranzacțiile făcute în zonă în ultimul an.

Iulian Aronovici se alătură milionarilor români din zona Expoziției cu un proiect de birouri


Omul de afaceri a încasat anul trecut 6,71 milioane euro pe un teren amplasat lângă celebra Vila Lac 1 din cartierul Primăverii de la grupul imobiliar israelian Hagag, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Aronovici are un acord condiționat tot cu Hagag ce presupune vânzarea fostei reședințe a ambasadorului SUA de pe Blvd.-ul Pavel Kiseleff 21, unde dezvoltatorul israelian își are acum sediul închiriat. Tranzacția depinde de îndeplinierea unor condiții, potrivit informațiilor Profit.ro. Proprietatea are o suprafață utilă de circa 11.000 de metri pătrați.

Peste drum de terenul deținut de Aronovici și Munteanu în Expoziției, comerciantul de mașini Dageco Invest a inaugurat în 2016 două showroom-uri pentru măricele Citroën și Suzuki și are în plan să înalțe clădirile de birouri de lângă, unde are sediu producătorul de jocuri video Ubisoft.

În apropiere și Forte Partners, implicată în cea mai mare tranzacție încheiată vreodată pe sectorul birourilor din România, pregătește  construcția unui complex cu trei clădiri de birouri cu 11 și 20 de etaje pe un teren cumpărat anul trecut de la o firmă a grupului UniCredit, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro.

FOTO Curtea de Conturi a României vrea să își facă sediu central cu 12 etaje în „cartierul milionarilor“ CITEȘTE ȘI FOTO Curtea de Conturi a României vrea să își facă sediu central cu 12 etaje în „cartierul milionarilor“

Zonă Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

Până la sfârșitul anului 2021, s-ar putea construi aproximativ 156.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 de locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire în zona Expoziției, conform unei analize realizate recent de compania imobiliară ESOP Consulting.

La acestea, se vor adăuga proiecte mixte aflate în fază de planificare și tatonare a pieței, pe terenuri cumpărate deja de dezvoltatori, care ar mai putea aduce încă 100.000 metri pătrați de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.

Din arest la domiciliu în Londra, Gabriel Popoviciu își vinde un ansamblu rezidențial din Pipera. London Partners cumpără terenuri în două puncte fierbinți de pe harta imobiliară a Bucureștiului CITEȘTE ȘI Din arest la domiciliu în Londra, Gabriel Popoviciu își vinde un ansamblu rezidențial din Pipera. London Partners cumpără terenuri în două puncte fierbinți de pe harta imobiliară a Bucureștiului

Proprietarii de clădiri de birouri din România au închiriat firmelor 239.000 de metri pătrați în prima jumătate a acestui an, suprafață cu 17,6% peste cererea din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară JLL România.

Tranzacțiile realizate în primul semestru al acestui an reprezintă aproximativ 60% din volumul total tranzacționat anul trecut, de aproape 400.000 de metri pătrați. Dacă se va menține ritmul actual și în ultimele două trimestre din an, atunci ar putea fi depășit cu cel puțin 20% nivelul înregistrat în total în 2018, preconizează brokerii. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
iulian aronovici
marian munteanu
ion tiriac