EXCLUSIV Hagag pregătește un bloc de lux în Primăverii și vizează achiziția fostei reședințe a ambasadorului SUA

EXCLUSIV Hagag pregătește un bloc de lux în Primăverii și vizează achiziția fostei reședințe a ambasadorului SUA

H Eliade Residence

scris 4 iun 2019

Grupul imobiliar israelian Hagag, care a accesat recent România ca primă piață în afara țării de origine, pregătește construcția unui bloc cu 35 de apartamente de lux în apropierea reședinței președintelui Klaus Iohannis din cartierul bucureștean Primăverii, pe un teren cumpărat anul trecut de la discretul om de afaceri Iulian Aronovici cu peste 3.200 de euro/metru pătrat. În paralel, intenționează să cumpere fosta reședință a ambasadorului SUA de pe bulevardul Kiseleff tot de la Aronovici.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Hagag estimează că va investi 16,1 milioane de euro în dezvoltarea unui bloc cu 35 de apartamente de lux și 75 de locuri de parcare, echivalentul a circa 2.500 de euro/metru pătrat construit. Autorizarea proiectului, denumit H Eliade Residence, este așteptată în a doua jumătate a acestui an, potrivit informațiilor Profit.ro, iar finalizarea lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul anului 2021.

Proiectul va fi construit pe un teren în suprafață de 2.080 de metri pătrați,  amplasat pe Blvd.-ul Mircea Eliade, lângă celebra Vila Lac 1, și cumpărat anul trecut de la Iulian Aronovici pentru 6,71 milioane euro.

Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse CITEȘTE ȘI Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse

În componența blocului cu cinci etaje vor intra apartamente cu două, trei și patru camere cu suprafețe de la 90 metri pătrați până la 220 metri pătrați și două duplexuri cu cinci și șase camere, cu suprafețe de 300 de metri pătrați, respectiv 345 metri pătrați. Prețurile de vânzare sunt între 3.000 și 5.000 de euro/metru pătrat, în funcție de etaj și confort, potrivit companiei de consultanță imobiliară Regatta, care se ocupă de vânzarea acestui proiect și a celui pe care Hagag îl dezvoltă pe Calea Victoriei 139, o investiție estimată la 10 milioane de euro în 40 de apartamente de lux.

„Piața a primit foarte bine cele două proiecte. Avem interes. La cel din Calea Victoriei s-au vândut circa 30% din apartamente, iar în Mircea Eliade sunt rezervate 25% din unități“, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta, pentru Profit.ro.

Calea Victoriei 139

Calea Victoriei 139Puncte de referință

Hagag are un acord condiționat tot cu Iulian Aronovici ce presupune achiziția fostei reședințe a ambasadorului SUA de pe Blvd.-ul Pavel Kiseleff 21, unde dezvoltatorul își are acum sediul închiriat. Achiziția depinde de îndeplinierea unor condiții, potrivit informațiilor Profit.ro. Proprietatea are o suprafață utilă de circa 11.000 de metri pătrați.

Profit.ro a anunțat recent că Hagag a cumpărat Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei de la fiul omului de afaceri Ovidiu Popescu, pe care îl va integra într-un proiect comun cu fostul sediu Petrom, cumpărat anul trecut, informație pe care reprezentații companiei nu au vrut să o comenteze.

EXCLUSIV Firea a primit oferte de la investitori interesați de proiecte imobiliare pe fosta bază REBU din centrul Bucureștiului. Poate fi ridicat un ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Firea a primit oferte de la investitori interesați de proiecte imobiliare pe fosta bază REBU din centrul Bucureștiului. Poate fi ridicat un ansamblu rezidențial

Compania a mai anunțat că va aloca 90 milioane de euro pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Pipera din Voluntari.

Ansamblul H Pipera Lake va avea cinci blocuri cu șapte etaje și un total de 390 de apartamente. Întregul ansamblu rezidențial va număra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, două și trei camere, dispuse în 17 imobile a câte șapte etaje fiecare.

Grupul Hagag a intrat în liga mare a investitorilor imobiliar în 2010, când s-a listat pe Bursa de la Tel Aviv. Până acum, grupul a dezvoltat peste 50 de proiecte rezidențiale și comerciale în Tel Aviv.  Frații Yitzhak și Eido Hagag, fondatorii grupului, s-au dezvoltat prin achiziția a o serie de investitori israelieni, iar anul trecut a fost unul dintre ofertanții interesanți să cumpere Africa Israel Investments, companie care deține în România mallul AFI Palace Cotroceni.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
iulian aronovici
apartamente de lux