Majorare de capital de 8,7 mil. euro pentru Veranda Mall

Majorare de capital de 8,7 mil. euro pentru Veranda Mall
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2016

Familia omului de afaceri Florin Pogonaru a majorat cu 38,8 milioane de lei (8,7 milioane de euro) capitalul firmei Veranda Obor, prin care dezvoltă centrul comercial cu același nume, pentru care vrea să împrumute 25,5 milioane de euro de la mai multe bănci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Firma este deținută de compania Prodplast Imobiliare, controlată direct și indirect de Pogonaru și de fiul acestuia, Andrei Pogonaru. În urma majorării, realizată prin aport în numerar al Prodplast Imobiliare, care deține 99,9% din acțiuni, capitalul Veranda Mall a ajuns la 208 milioane de lei (circa 47 milioane de euro).

Acționarii Veranda Obor au anunțat, recent, că vor să împrumute de la bănci, printre care Raiffeisen Bank International AG și Raiffeisen Bank România, până la 25,5 milioane de euro pentru finanțarea construcției centrului comercial Veranda, din zona Obor, iar suma contractată poate crește până la 28,5 milioane de euro.

La începutul lunii decembrie, Prodplast Imobiliare a strâns circa 56 milioane de lei de la acționari printr-o majorare de capital cu scopul de a dez­volta centrul comercial Ve­ran­da.

În urma operațiunii, cel mai mare acționar al Prodplast Imo­bi­liare este Real Estate Asset, un ve­hi­cul de investiții deținut de SIF Mol­dova (SIF2), care are 31,42% din acțiuni.

Nord, o firmă holding controlată de Pogonaru, are 31,12% din titluri, aceasta par­ticipând la majorarea de capital cu banii dintr-o ope­rațiune similară derulată con­comitent pe Bursa de la București, prin care a strâns aproape 14 milioane de lei.

Acționarii Nord au avut opțiunea să subscrie direct sau să transforme în acțiuni un credit de aceeași valoare acordat com­paniei.

Real Estate Asset se numără și printre acționarii Nord.

Romanian Equity Partners, un fond de investiții controlat de Po­gonaru în parteneriat cu grupul austriac Erste, și-a mărit participația în urma majorării de capital și acum deține 25% din Prodplast Imobiliare, față de 20,32% ante­rior.

Prodplast Bu­curești, pro­ducătorul de mase plas­tice pe al cărui teren va fi dezvoltat pro­iectul, deține 10,46% din acțiuni. Prod­plast și-a mutat fabrica de lângă Obor pe platforma Faur de la marginea ora­șului.

Veranda Obor, situat în str. Ziduri Moși nr. 23, sectorul 2, va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 26.200 metri pătrați, investiția fiind estimate la 60 de milioane de euro.

Andrei Pogonaru, responsabil de dezvoltarea proiectului, a declarat recent pentru Profit.ro că proiectul a fost extins cu aproape o șesime (4.000 metri pătrați). Inițial, mall-ul avea 24.500 de metri pătrați, dar datorită cererilor numeroase din partea retailerilor, dezvoltatorii au extins proiectul la 28.500 de metri pătrați, inclusiv un pavilion expozițional de 1.500 de metri pătrați

Mall-ul este închiriat în proporție de 70%, iar în afară de Carrefour, anunțat încă de la la lansarea proiectului, printre retailerii care au închiriat spații se numără H&M, CCC și Deichman.

viewscnt
Afla mai multe despre
veranda
pogonaru
capital
majorare