Nicușor Dan: Tribunalul București a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza

Nicușor Dan: Tribunalul București a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2023

Primarul Capitalei, Nicușor Dan anunță că Tribunalul București a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza, el arătând că poziția sa constantă, inclusiv în fața instanței, fiind de respingere a cererii de intrare în legalitate și de desființare a clădirii. Potrivit primarului, dispoziția de desființare a Cathedral Plaza emisă de el a fost suspendată de instanță tocmai pentru că exista o incertitudine cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a clădirii iar soluția pronunțată azi de Tribunalul București schimbă datele problemei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Tribunalul București a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza. După ce Curtea de Apel Suceava a anulat în 2010 autorizația de construire pentru Cathedral Plaza, proprietarul Millenium a solicitat în instanță obligarea Primarului Municipiului București la emiterea autorizației pentru intrarea în legalitate a clădirii. Litigiul a început în 2013 și s-a finalizat azi în primă instanță”, afirmă primarul general.

INFOGRAFICE Chiriașii fug de apartamentele mari. Garsonierele, cea mai mare cerere de închiriere în ultimii 10 ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Chiriașii fug de apartamentele mari. Garsonierele, cea mai mare cerere de închiriere în ultimii 10 ani

"Poziția mea constantă (inclusiv personal în fața instanței) a fost de respingere a cererii de intrare în legalitate și de desființare a clădirii”, mai spune primarul.

Nicușor Dan menționează că dispoziția de desființare a Cathedral Plaza emisă de el a fost suspendată de instanță tocmai pentru că exista o incertitudine cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a clădirii, scrie News.ro.

”Soluția pronunțată azi de Tribunalul București schimbă datele problemei”, mai afirmă edilul.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
cathedral plaza