Adeplast și-a mărit cu 37% livrările de materiale izolante în primul semestru, mai ales la export

Adeplast și-a mărit cu 37% livrările de materiale izolante în primul semestru, mai ales la export
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2016

Producătorul local de materiale de construcții Adeplast a înregistrat o creștere de 37% a livrărilor de termosistem Izotherm, în prima jumătate a anului, până la aproximativ 6 milioane de metri pătrați, pe fondul cererii puternice de pe piețele externe, dar și a revenirii pieței interne, a anunțat luni compania, într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările la export ar putea crește și mai mult în acest an, după un avans cu 137% în primelșe șase luni față de aceeași perioadă a anului trecut, cred reprezentanții firmei, scrie News.ro.

“Creșterea se datorează închiderii unor contracte la care lucrăm de mult timp și de la care așteptăm ca până la sfârșitul anului să avem o evoluție a comenzilor între 200-300% și vorbim doar de termosistem”, a declarat proprietarul AdePlast, Marcel Bărbuț.

Termosistemul AdePlast este livrat în prezent în Ungaria, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Grecia și Marea Britanie. Pe unele dintre aceste piețe, compania este în căutare de manageri care să preia operațiunile de export, acum fiind în desfășurare o fază de recrutare pentru zona europeană.

Pe plan intern, șantierele din București au atras cea mai mare cantitate, însă recuperează puternic orașe ca Bacău, Galați sau Sibiu., precizează reprezentanții firmei.

La nivel național, piața termoizolațiilor se află pe un trend ascendent față de anul trecut, pe fondul existenței multor blocuri în orașe mai mici, unde nu a fost făcută nicio intervenție în ultimii 40-50 de ani.

DOCUMENT BNR se opune, la Guvern, proiectului privind contractele de credit oferite consumatorilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT BNR se opune, la Guvern, proiectului privind contractele de credit oferite consumatorilor

”Este un moment extrem de propice pentru ca administrațiile locale să își dea mâna cu asociațiile de locatari și cu cetățenii pentru a se face ceva consistent în acest sens, mai ales că alegerile s-au încheiat, iar noii edili trebuie să își demonstreze abilitățile pentru care au fost votați”, a afirmat Bărbuț.

AdePlast este unul dintre cel mai importanți producători român de materiale pentru construcții, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman.

Compania a avut anul trecut venituri totale de 313,1 milioane lei (70 milioane euro) și circa 280 de angajați,  potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
adeplast