Parcul Gării de Nord, preluat de la Primăria Sectorului 1 în administrarea CGMB pentru construirea unei parcări subterane

Parcul Gării de Nord, preluat de la Primăria Sectorului 1 în administrarea CGMB pentru construirea unei parcări subterane
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2017

Primăria Capitalei va prelua de la Consiliul Local Sector 1 în administrarea CGMB Parcul Gării de Nord, în vederea construirii unei parcări subterane, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 39 de voturi „pentru” și 11 voturi „împotrivă”. Grupul USR a votat împotrivă, scrie News.ro.

„Acum câteva luni am votat un proiect pentru transmiterea la Consiliul Local Sector 1, nu înțeleg de ce facem acum invers. Nu există PUZ, nu există studiu de circulație. Este adevărat că e un proiect mai vechi al domnului Oprescu, dar știm foarte bine că domnul Oprescu a rămas cu promisiunile”, a declarat consilierul general USR Roxana Wring.

La rândul său, consilierul general PNL Deaconescu a afirmat că Bucureștiul are o „nevoie disperată de parcări”.

„CGMB a constatat în 2016 că parcul era neîngrijit. Decizia de atunci a fost că i-l dăm Primăriei Sectorului 1, urmând ca primăria să dezvolte parcul. Din păcate, actualul primar este evident că este incapabil și atunci PNL este de acord cu repreluarea parcului. Avem nevoie disperată de parcări, deci PNL susține acest proiect. Din punctul meu de vedere, este o rușine pentru actuala administrație a Sectorului 1”, a spus consilierul PNL.

O agenție imobiliară din București anunță că începe să vândă proprietăți și în bitcoin CITEȘTE ȘI O agenție imobiliară din București anunță că începe să vândă proprietăți și în bitcoin

Parcul Gării de Nord are 15.580 de metri pătrați și se află în prezent în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1. Municipalitatea argumentează necesitatea preluării la Primăria Capitalei prin faptul că parcul face obiectul unei investiții, pentru realizarea parcării subterane Gara de Nord.

„Realizarea Parcajului subteran Gara de Nord va avea implicații asupra fluidizării traficului prin scăderea duratei totale de deplasare datorată scăderii de căutare a unui loc de parcare și eliberarea trotuarelor și a primei benzi de circulație”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primăria Capitalei promite, astfel, noi locuri de parcare pentru cei care locuiesc în zonă și pentru cei care au frecvent drumuri la Gara de Nord și spune că va crește siguranța circulației pietonale prin eliberarea trotuarelor de mașinile parcate neregulamentar.

viewscnt
Afla mai multe despre
gara de nord
parcare