Primăria Capitalei a reziliat contractul de lucrări de la patinoarul Flamaropol

Primăria Capitalei a reziliat contractul de lucrări de la patinoarul Flamaropol
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2019

Primăria Municipiului București a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investitii au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situației. Lucrările ar fi trebuit să se încheie în această vară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Încă de anul trecut Primăria Municipiului București a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuție revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalitățile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor și resurselor ce urmează a fi utilizate, însă, deși au existat numeroase întâlniri între reprezentanții PMB și constructor, acesta nu și-a asumat nici un termen. Urmează expertizarea lucrărilor executate, stabilirea restului de executat precum și lansarea procedurilor de achiziție publică pentru finalizarea obiectivului de investiții. Vom face toate demersurile astfel încât să terminăm acest patinoar cât mai repede posibil, iar bucureștenii să aibă un patinoar modern, la standarde europene”, a declarat Gabriela Firea, citată într-un comunicat remis News.ro.

EXCLUSIV Un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, lansează dezvoltarea a trei terenuri valoroase, parte a unor fabrici privatizate cu Sorin Beraru, căutat de Interpol CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, lansează dezvoltarea a trei terenuri valoroase, parte a unor fabrici privatizate cu Sorin Beraru, căutat de Interpol

În prezent, lucrările la Patinoarul Flamaropol, începute în anul 2017, sunt executate în proporție de 35%. Au fost finalizate lucrările de fundare, pentru corpurile de clădire A, B, C și D și lucrările de suprastructură ale Corpului A, cu excepția etajului tehnic. Patinoarul va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperișul viitorului patinoar va fi pietonal, sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Pe teren se va asigura și o zonă de parcare în aer liber pentru aproximativ 82 autoturisme, precizează municipalitatea.

În mai anul trecut, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunța că au fost executate aproximativ 25 la sută din lucrările de reconstrucție și modernizare a Patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, lucrări începute în primăvara anului trecut și prevăzute să se încheie în vara anului 2019. Firea susținea că începând cu jumătatea anului viitor loturile naționale de hochei și patinaj ale României, precum și copiii care își doresc să facă performanță pe gheață vor avea un patinoar artificial olimpic nou, dotat la cele mai înalte standarde.

Valoarea contractului pentru refacerea și modernizarea patinoarului artificial Mihai Flamaropol a fost de 99.935.947,53 lei, exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost construit în anul 1952, fiind amplasat în Parcul Național, iar vechea construcție, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost demolată, în luna martie 2017 începând lucările pentru contrucția noului patinoar.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
flamaropol