Primăria Capitalei vrea să cumpere o sută de locuințe de pe piața liberă și așteaptă oferte de la dezvoltatorii imobiliari. Valoarea proiectului este de aproape 40 de milioane de lei

Primăria Capitalei vrea să cumpere o sută de locuințe de pe piața liberă și așteaptă oferte de la dezvoltatorii imobiliari. Valoarea proiectului este de aproape 40 de milioane de lei
scris 4 nov 2018

Primăria Capitalei a anunțat, duminică, printr-un comunicat de presă, că intenționează să cumpere până la sfârșitul anului, prin Compania Municipală Imobiliara București (CMIB), o sută de locuințe de pe piața liberă, scrie News.ro.

“La Primăria Capitalei sunt înregistrate, în acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuințe, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit în derularea proiectului CMIB. Astfel, într-o primă etapă, se urmărește achiziționarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere și 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Prețul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depășească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA).”, se arată în comunicat.

CMIB a lansat deja către toți dezvoltatorii imobiliari invitații de a trimite oferte pentru apartamente cu una, două, trei sau patru camere, confort 1, situate în oricare dintre sectoarele Municipiului București. Orice investitor poate depune o ofertă care să vizeze cel puțin 10 apartamente situate în același imobil.

Brexit: Acord iminent între Regatul Unit și UE cu privire la frontiera irlandeză CITEȘTE ȘI Brexit: Acord iminent între Regatul Unit și UE cu privire la frontiera irlandeză

Timp de 10 zile, dezvoltatorii imobiliari vor putea să depună ofertele, iar la finalul acestei perioade o comisie de evaluare le va analiza și le va selecta pe cele care vor corespunde întocmai criteriilor anunțate.

Apartamentele pe care Compania Municipală Imobiliara București le va cumpăra la finalul procesului de evaluare trebuie să nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic încadrate la risc seismic gradele I, II, III.

Achiziționarea celor 100 de locuințe reprezintă doar prima etapă a unui proiect mai amplu, pe care municipalitatea, prin CMIB, îl va continua și în 2019.

Compania Municipală Imobiliara București este una dintre cele 22 de societăți comerciale pe acțiuni care alcătuiesc Holdingul Municipal. A fost înființată prin HGMB 136/11.04.2017 și se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
compania municipala imobiliara
piata libera
achizitie locuinte