Scădere semnificativă a prețurilor locuințelor din Marea Britanie

Scădere semnificativă a prețurilor locuințelor din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2023

Prețurile locuințelor în Marea Britanie au înregistrat în septembrie cea mai rapidă scădere din 2009, arată datele publicate vineri de furnizorul de credite ipotecare Halifax, impactul majorării dobânzilor asupra pieței imobiliare devenind acum mai clar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul mediu al proprietăților imobiliare a scăzut cu 4,7% față de septembrie 2022, după un declin anual de 4,5% în august. Este cel mai sever recul din august 2009, când piața imobiliară încă era afectată de criza financiară globală, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Ionuț Negoiță începe construcția unui nou ansamblu rezidențial major, pe un teren cumpărat de la IKEA CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ionuț Negoiță începe construcția unui nou ansamblu rezidențial major, pe un teren cumpărat de la IKEA

În ritm lunar, prețurile locuințelor în Regatul Unit au scăzut cu 0,4% în septembrie, după un declin de 1,8% în august.

Kim Kinnaird, director în cadrul Halifax, susține că decizia Băncii Angliei (BoE) de a majora dobânzile "constrânge cererea de locuințe și va pune presiune și anul viitor pe sectorul imobiliar".

Un alt furnizor de credite ipotecare, Nationwide, raporta o scădere anuală de 5,3% a prețurilor locuințelor în Marea Britanie - cea mai severă din 2009.

FOTO Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii Macro Suin, extind puternic proiectul cu care au intrat pe piața rezidențială din București. Devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor CITEȘTE ȘI FOTO Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii Macro Suin, extind puternic proiectul cu care au intrat pe piața rezidențială din București. Devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor

Andrew Wishart, economist la Capital Economics, se așteaptă capPrețurile locuințelor să scadă cu încă 5% sau 6%.

Conform datelor Halifax, prețul mediu al locuințelor rămâne cu 39.400 lire sterline peste nivelul de dinaintea pandemiei, la 278.601 lire sterline.

În septembrie, prețurile în Londra au scăzut în ritm anual cu 4,8% iar în sud-estul Angliei cu 5,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
case
preturi