Sectorul construcțiilor a accelerat

Sectorul construcțiilor a accelerat
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2019

Lucrările de construcții au crescut cu 33,4% în aprilie, pe serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, nivel crescut față de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În martie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 23,4%, respectiv cu 18,7%, scrie News.ro.

În aprilie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 33,4%, respectiv cu 25,5%.

EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj

Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri la volumul lucrărilor de construcții noi (+40,8%), al lucrărilor de întreținere și reparații curente (+20,4%) și al celor de reparații capitale (+11,4%).

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcții astfel: construcții inginerești, cu 36,6%, clădiri nerezidențiale, cu 32,9% și clădiri rezidențiale, cu 27,5%.

În primele 4 luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 17,8%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la construcțiile noi (+25,6%), lucrările de reparații capitale (+1%) și la lucrările de întreținere și reparații (+0,4%).

În 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins