Strabag intră pe piața dezvoltărilor imobiliare din România prin preluarea firmei care a realizat Sky Tower și Promenada Mall

Strabag intră pe piața dezvoltărilor imobiliare din România prin preluarea firmei care a realizat Sky Tower și Promenada Mall
scris 23 sep 2015

Grupul austriac de construcții Strabag a preluat echipa din România a Raiffeisen evolution, dezvoltatorul turnului de birouri SkyTower și a centrului comercial Promenada, intrând astfel pe piața românească a dezvoltărilor imobiliare. Strabag deține 20% din compania austriacă Raiffeisen evolution.

Noii angajați vor fi integrați în Strabag SRL, compania românească a grupului și vor forma un departament separat. Din punct de vedere organizațional, această nouă unitate este parte a diviziei de dezvoltare imobiliară a Strabag, care cuprinde și activitatea din Germania, se arată într-un comunicat al Strabag.

”Intrăm pe piața românească cu această echipă experimentată, care deja a dezvoltat Sky Tower și Promenada Mall în București. De aceea sunt sigur că vom dezvolta proiecte de succes în România, așa cum facem în Germania și Austria”, a declarat Thomas Birtel, CEO al Strabag.

Strabag a fost constructorul Sky Tower și al Promenada Mall. Compania este și acționar al Raiffeisen evolution. Sky Tower este în proprietatea grupului Raiffeisen, iar Promenada Mall a fost preluat anul trecut de fondul de investiții NEPI.

Raiffeisen evolution mai deține un teren de 10 hectare în sectorul 1 al Capitalei, lângă proiectul Petrom City, și un teren de 3 hectare în Balotești, unde intenționa să dezvolte locuințe. De asemenea, reprezentanții companiei anunțau la deschiderea Promenada că vor să cumpere terenuri în București pentru proiecte de birouri.

"Romania este una dintre țările cu cele mai bune perspective economice din regiune. De aceea credem că are un mare potential”, a declarat Thomas Hohwieler, head of the property development division al Strabag.

Strabag deține 20% din Raiffeisen evolution din 2003 și este unul dintre cele mai mari grupuri de costrucții din Europa, cu peste 73.000 de angajați și venituri anuale de 14 miliarde de euro.

Ceilalți acționari ai Raiffeisen evolution sunt Raiffeisen Holding Viena și Uniqua Insurance cu câte 20% și Raiffeisen Central Bank (RZB) cu 40% din capital.

În România, Strabag este prezentă pe sectorul construcțiilor private și publice. Compania a avut anul trecut afaceri de circa 180 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
strabag
raiffeisen evolution
imobiliare
dezvoltare