STUDIU 47% dintre românii care vor să-și cumpere o casă au văzut peste 10 posibile locuințe fără a lua decizia

STUDIU 47% dintre românii care vor să-și cumpere o casă au văzut peste 10 posibile locuințe fără a lua decizia
scris 24 apr 2019

Aproape jumătate dintre românii (47%), care vor să-și cumpere o casă, au văzut deja peste 10 posibile locuințe, fără a lua decizia de achiziție, în timp ce 22% dintre aceștia nu au vizionat niciuna, deși se află în pline căutări, potrivit unui studiu publicat de platforma OLX.

”Întrebați care este diferența dintre așteptări și realitate atunci când vine vorba despre căutarea unei locuințe, jumătate dintre respondenți au declarat că procesul de achiziție a decurs așa cum se așteptau (50%), 36% dintre aceștia sunt mai nemulțumiți, iar 14% - mai mulțumiți decât se așteptau”, se arată în studiu, scrie News.ro.

Prețurile proprietăților rezidențiale din România, în creștere. Botoșani, campion național la scumpiri CITEȘTE ȘI Prețurile proprietăților rezidențiale din România, în creștere. Botoșani, campion național la scumpiri

Bărbații sunt mai mulțumiți decât femeile de felul în care decurge acest proces - bărbații au declarat că nivelul de satisfacție este de 6,24 pe o scară de la 1 la 10, în timp ce femeile au notat cu 5,63.

Persoanele care caută o locuință de unele singure au spus că nivelul de satisfacție este de 5,98 pe o scară de la 1 la 10, în timp ce persoanele care caută împreună cu partenerul - de 6,10, potrivit OLX.

”Procesul de căutare a început de mai puțin de o lună pentru 21%, de 1-6 luni pentru 39% dintre respondenți, de 7-12 luni pentru 15%, de 13-24 luni pentru 11% și de peste doi ani pentru 14%”, se arată în comunicat.

Întrebați care sunt aspectele pozitive cu care s-au întâlnit pe parcursul căutării unei locuințe, respondenții au amintit, printre altele, ”mă atrage ideea de a avea o nouă locuință”, ”platformele imobiliare îmi ușurează procesul de căutare” și ”e o activitate care îmi face plăcere”.

Pe de altă parte, printre cele mai amintite aspecte negative întâlnite pe parcursul căutării unui apartament sunt ”prețurile sunt mai mari decât mă așteptam”, ”proprietățile bune dispar repede de pe piață” și ”unele oferte se repetă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa
olx
locuinte