Studiu RE/MAX: Pentru a cumpăra o casă nouă, românii vizitează opt proprietăți și iau o decizie în două-trei luni

Studiu RE/MAX: Pentru a cumpăra o casă nouă, românii vizitează opt proprietăți și iau o decizie în două-trei luni
scris 23 mar 2016

Românilor le trebuie două-trei luni și opt proprietăți vizionate pentru a lua o hotărâre atunci când vor să cumpere o casă nouă, în timp ce media la nivel european este de două luni și de șapte proprietăți vizionate, arată un studiu realizat de rețeaua de agenții imobiliare RE/MAX Europe.

”În România lucrurile se aseamănă foarte mult cu media Europei. Aici căutarea unei locuințe durează circa două - trei luni, iar procesul este cu atât mai ușor în ultima perioadă, odată cu livrarea pe piață a tot mai multor locuințe noi”, a declarat Răzvan Cuc, președinte RE/MAX România.

În ceea ce privește timpul alocat căutării unei locuințe, Portugalia este pe primul loc. Aici, aproxmativ 40% dintre persoanele care sunt în căutarea unei locuințe o găsesc în aproximativ o săptămână.  La polul opus se află însă austriecii și olandezi, unde 40% dintre doritorii unei case caută o proprietate chiar și mai bine de șase luni.

Topul celor mai scumpe zone de locuit din Capitală și marile orașe CITEȘTE ȘI Topul celor mai scumpe zone de locuit din Capitală și marile orașe

În topul celor mai pretențioși europeni, turcii și britanicii sunt pe primele locuri, mai arată studiul citat. Aceștia vizionează circa zece locuințe pentru a putea face o alegere, în timp ce germanii și italienii se decid după nouă locuințe.

Pe următoarea poziție se află polonezii și spaniolii, care vizitează opt proprietăți, lucrurile stând la fel și în România. Finlandezii par mai deciși, având nevoie de doar patru case vizionate înainte de a lua o hotărâre.

viewscnt
Afla mai multe despre
re/max
broker imobiliar
locuinte noi