SUA - Record istoric la chiriile pentru apartamente

SUA - Record istoric la chiriile pentru apartamente
scris 13 iun 2022

Chiria mediană pentru un apartament în Statele Unite a trecut de 2.000 de dolari pe lună pentru prima dată în istorie, crescând cu 15% față de mai 2021 la un nivel record de 2.002 dolari în luna mai a acestui an. Cele mai ridicate prețuri sunt în New York, unde nivelul mediu al unei chirii este de 4.008 de dolari, în Boston – unde chiriașii potențiali trebuie să scoată din buzunar 3.970 de dolari lunar, precum și în Anaheim (California), care are o chirie medie de 3.400 de dolari.

Chirii record

Un nou raport publicat de compania Redfin arată că chiriile listate la nivel național în Statele Unite pentru apartamentele disponibile au crescut cu 15% în luna mai față de acum un an și cu 2% față de luna aprilie, conform G4Media.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Chiriile au crescut cu peste 30% în Seattle și Cincinnati, în timp ce în Miami, West Palm Beach și Fort Lauderdale (toate în Florida), prețul chiriilor a urcat cu 29%. Chiar și în orașele anterior accesibile, cum ar fi Nashville, chiria medie este acum de 2.140 de dolari, în creștere cu 32% față de anul trecut.

Topul primelor zece orașe care au înregistrat cele mai mari creșteri include:

1. Austin, TX (48%)

2. Nashville, TN (32%)

3. Seattle, WA (32%)

4. Cincinnati, OH (32%)

5. Miami, FL (29%)

6. Fort Lauderdale, FL (29%)

7. West Palm Beach, FL (29%)

8. New York, NY (24%)

9. Districtul Nassau, NY (24%)

10. New Brunswick, NJ (24%)

Potrivit statisticilor, doar trei dintre cele mai populate 50 de zone metropolitane din Statele Unite au înregistrat o scădere a chiriilor în mai 2022 față de mai 2021. Chiriile au scăzut cu 10% în Milwaukee și cu 3% în Kansas City și Minneapolis. Redfin a notat că aceleași trei zone metropolitane înregistraseră o scădere a chiriilor și în luna aprilie a acestui an.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

Potrivit companiei imobiliare, prețurile medii pentru închirierea de apartamente au ajuns la 4.008 dolari în New York, precum și în Newark și New Brusnick (ambele în New Jersey), 3.970 de dolari în Boston, 3.752 de dolari în Oakland și San Francisco, 3.400 de dolari în Los Angeles (toate orașe din California), în timp ce în Miami, Fort Laurdeale și West Palm Beach (Florida) prețul mediu al unei chirii este în prezent de 3.157 de dolari.

„Mai mulți oameni aleg să trăiască singuri, iar ratele în creștere ale dobânzilor ipotecare îi forțează pe potențialii cumpărători de case să continue să închirieze,” a spus economistul șef adjunct al Redfin, Taylor Marr, într-o declarație care a însoțit analiza realizată pe mai mult de 20.000 de apartamente din cele mai mari 50 de zone metropolitane din America. „Acestea se numără printre presiunile din partea cererii care mențin chiriile la un nivel ridicat. În timp ce închirierea a devenit mai scumpă, ea este acum mai atractivă decât cumpărarea pentru mulți americani în acest an, deoarece plățile ipotecare au depășit chiriile pentru multe case. Deși ne așteptăm ca creșterea prețului chiriei să continue să scadă în următoarele luni, probabil că ea va rămâne ridicată, provocând probleme continue de accesibilitate pentru chiriași.”

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
chirii