Vânzările de locuințe din SUA au scăzut în decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani

Vânzările de locuințe din SUA au scăzut în decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani

Sursa foto: Spiroview Inc. | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2023

Într-un context al majorării ratelor de dobândă, piața rezidențială din SUA înregistrează un blocaj la nivelul tranzacțiiilor, care, de regulă, anticipează delin al prețurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de locuințe in SUA au scăzut în decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani, dar declinul dobânzilor ipotecilor a adus o ușoară speranță că piața imobiliară s-ar apropia de nivelul minim, transmite Reuters, preluată de  News.ro. Raportul Asociației Naționale a Agenților Imobiliari a arătat, de asemenea, că prețul mediu al caselor a crescut în cel mai lent ritm de la începutul pandemiei de Covid-19, deoarece vânzătorii din unele părți ale țării au recurs la oferirea de reduceri.

Cel mai rapid ciclu de creștere a ratei dobânzii al Rezervei Federale din anii 1980 a împins piața imobiliară în recesiune. ”Vânzările de case existente sunt oarecum în urmă. Scăderea dobânzilor ipotecare ar putea ajuta la susținerea activității imobiliare în lunile următoare”, a declarat Conrad DeQuadros, consilier economic senior la Brean Capital din New York.

EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții

Vânzările de locuințe existente, care sunt luate în calcul la încheierea unui contract, au scăzut luna trecută cu 1,5%, până la o rată anuală ajustată sezonier de 4,02 milioane de unități, cel mai scăzut nivel din noiembrie 2010. Aceasta a marcat a 11-a scădere lunară consecutivă a vânzărilor, cea mai lungă astfel de perioadă înregistrată din 1999.

Vânzările au scăzut în Nord-Est, Sud și Midwest. Au rămas neschimbate în Vest. Economiștii chestionați de Reuters au estimat că vânzările de locuințe vor scădea la o rată de 3,96 milioane de unități.

EXCLUSIV Tranzacție - Omar Akili iese din afacerile cu grupul imobiliar Forte Partners și rămâne cu turnul de birouri Millo CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Omar Akili iese din afacerile cu grupul imobiliar Forte Partners și rămâne cu turnul de birouri Millo

Revânzările de locuințe, care reprezintă o mare parte din vânzările de locuințe din SUA, au scăzut cu 34,0% față de an în decembrie. Acestea au scăzut cu 17,8%, până la 5,03 milioane de unități în 2022, cel mai scăzut total anual din 2014 și cel mai puternic declin anual din 2008.

Scăderea continuă a vânzărilor, care a însemnat mai puține comisioane ale brokerilor, este cel mai recent indiciu că investițiile rezidențiale s-au contractat probabil în trimestrul al patrulea, al șaptelea declin trimestrial consecutiv. Aceasta ar fi cea mai lungă astfel de perioadă de când spargerea bulei imobiliare a declanșat Marea Recesiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
case
fed
dobanzi