VIDEO Mihai Cioltea, care a dezvoltat rețeaua Zara în România, a fost recrutat de prințul moștenitor saudit pentru un mega-proiect

VIDEO Mihai Cioltea, care a dezvoltat rețeaua Zara în România, a fost recrutat de prințul moștenitor saudit pentru un mega-proiect
scris 6 feb 2023

Managerul român Mihai Cioltea, care a dezvoltat rețeaua Zara în România, a fost recrutat de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman pentru a face parte din echipa ce supervizează dezvoltarea componentei turistice a mega-proiectului său NEOM, o investiție de 500 de miliarde de dolari care are ca scop diversificarea economiei Arabiei Saudite, conform datelor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Cioltea este parte din echipa responsabilă cu procesul de dezvoltare al activelor rezidențiale și turistice din cadrul sub-proiectului Trojena, parte a NEOM, care își propune să devină cel mai ambițios proiect de turism din lume până în 2026.

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, pregătește un nou ansamblu major, pe un teren cumpărat de la IKEA și NCH, parte dintr-o fostă fabrică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, pregătește un nou ansamblu major, pe un teren cumpărat de la IKEA și NCH, parte dintr-o fostă fabrică

Amplasat la 50 de kilometri de țărmul Mării Roșii, mega-proiectul NEOM va avea dimensiunea Belgiei. Zona Trojena va avea o suprafață de peste 1.400 de kilometri pătrați, din care va fi dezvoltată doar 57 de kilometri pătrați. În acest sub-proiect se vor amenaja peste 30 de kilometri de pârtii de ski, pentru 3 luni de ski pe an, un lac artificial imens și un oraș care îmbină tehnologia, divertismentul și turismul.

Trojena are planificată construcția a peste 3.600 de camere de hotel în complexuri turistice de 5 stele, 4 stele și apartamente, 2.200 de case, 42.000 de metri pătrați de spații de retail și restaurante. Proiectul este gândit pentru 7.000 de locuitori și se așteaptă să ajungă până în 2030 la un număr anual de 700.000 de turiști. Trojena se estimează că va crea 10.000 de locuri de muncă până în 2030 și va avea un impact în PIB-ul regatului saudit de circa 750 de milioane de euro.

Mihai Cioltea și-a început cariera în televiziune, din care 4 ani a fost producător de știri la MediaPRO, însă cariera i-a fost definită de cei peste 9 ani petrecuți ca director de expansiune al grupului spaniol Inditex în România și Bulgaria, iar mai apoi în Rusia și Kazahstan.

FOTO STC Partners, companie lansată de foști manageri Strabag, obține finanțare bancară pentru prima fază a ansamblului rezidențial Quartier Azuga CITEȘTE ȘI FOTO STC Partners, companie lansată de foști manageri Strabag, obține finanțare bancară pentru prima fază a ansamblului rezidențial Quartier Azuga

După plecarea din grupul Inditex, în 2016, a preluat funcția de director general al proiectului Iulius Town din Timișoara, dezvoltat de antreprenorul ieșean Iulian Dascălu și partenrii săi sud-africani Atterbury Europe. Nu a petrecut decât un an în cadrul Iulius, după care a urmat o perioadă în care a fost consultant independent.

Contactat de Profit.ro, Mihai Cioltea nu a putut oferi detalii suplimentare despre angajarea sa la Trojena.

Cea mai mediatizată parte a proiectului NEOM sunt cei doi zgârie-nori acoperiți cu oglinzi, înalți de 500 de metri, denumiți The Line, care vor forma centrul orașului futuristic.

GALERIE FOTO NEPI Rockcastle își reface portofoliul de birouri. Mai construiește un turn lângă Sky Tower, în paralel cu extinderea mall-ului Promenada CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO NEPI Rockcastle își reface portofoliul de birouri. Mai construiește un turn lângă Sky Tower, în paralel cu extinderea mall-ului Promenada

Cu taxiurile sale zburătoare și roboții lui domestici, orașul NEOM a făcut să se vorbească foarte mult despre el în presa internațională după primul anunț din 2017, chiar dacă mai mulți arhitecți și economiști au pus sub semnul întrebării fezabilitatea proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai cioltea
neom
trojena