Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele opt luni, ca serie brută, cu 13,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,7%, anunță Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 13,2%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de reparații capitale (+27,5%), lucrările de construcții noi (+12,8%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+9,3%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcțiile inginerești (+34,4%) și la clădirile nerezidențiale (+1,2%)”, arată datele INS.

Avertizare din partea Poliției Române: Nu deținem roboți telefonici. Dacă vi se cere să apăsați ”TASTA 1” vă pierdeți timpul sau, cine știe, posibil și ceva bani la sfârșit CITEȘTE ȘI Avertizare din partea Poliției Române: Nu deținem roboți telefonici. Dacă vi se cere să apăsați ”TASTA 1” vă pierdeți timpul sau, cine știe, posibil și ceva bani la sfârșit

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 6,8%. Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,7%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+28,1%), lucrările de construcții noi (+12,9%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+8,3%), scrie News.ro.

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la construcțiile inginerești (+33,6%) și la clădirile nerezidențiale (+1,5%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 5,9%.

August 2023 comparativ cu iulie 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 11,8%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+15,4%), lucrările de reparații capitale (+9,6%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+2,5%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcții inginerești (+14,3%), clădirile nerezidențiale (+9,8%) și la clădirile rezidențiale (+7,4%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 4,6%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+7,3%).

FOTO Toyota prezintă două concepte electrice la Tokyo: un SUV și o mașină sport CITEȘTE ȘI FOTO Toyota prezintă două concepte electrice la Tokyo: un SUV și o mașină sport

Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 3,0%, respectiv cu 1,7%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+6,4%), clădirile nerezidențiale (+5,9%) și la clădirile rezidențiale (+3,3%).

August 2023 comparativ cu august 2022

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, pe total, cu 19,4%. Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de construcții noi (+26,8%), lucrările de reparații capitale (+6,0%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+5,5%).

Pe obiecte de construcții, creșteri s-au înregistrat la construcțiile inginerești (+40,9%) și la clădirile nerezidențiale (+7,7%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 8,7%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 18,1%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de construcții noi (+25,7%), lucrările de întreținere și reparații curente (+7,8%) și la lucrările de reparații capitale (+6,5%).

Pe obiecte de construcții, creșteri s-au înregistrat la construcțiile inginerești (+39,5%) și la clădirile nerezidențiale (+7,8%).

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 8,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
ins