Volumul vânzărilor de ciment ale LafargeHolcim în România a scăzut cu 5,4% în primul semestru

Volumul vânzărilor de ciment ale LafargeHolcim în România a scăzut cu 5,4% în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2016

Volumul vânzărilor de ciment ale grupului LafargeHolcim în România a scăzut cu 5,4% în primul semestru, iar prețurile din piață, în lei, au crescut cu 1,6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe piața agregatelor, volumul vânzărilor LafargeHolcim în România a înregistrat o scădere de 8,3%, în timp ce prețurilor din piață au urcat cu 2%, potrivit datelor publicate joi de companie.

Pentru ansamblul anului 2016, LafargeHolcim anticipează o creștere de 0-2% a volumului vânzărilor de ciment pe piața din România, scrie News.ro.

”După multe trimestre de creștere solidă, profitul din România a încetinit într-o anumită măsură”, se arată în raportul financiar publicat vineri de companie.

La nivel de grup, profitul net a crescut  în trimestrul al doilea de la 263 de milioane de franci elvețieni în urmă cu un an la 400 de milioane de franci, în pofida declinului vânzărilor, avans susținut de reducerea costurilșor și vânzarea unor active. La șase luni, profitul net a urcat cu 318 milioane franci, la 452 milioane de franci.

Vânzările nete ale grupului au scăzut în trimestrul al doilea cu 6,7%, la 7,28 de miliarde de franci, în timp ce analiștii se așteptau la 7,7 miliarde de franci. La șase luni, vânzările nete au coborât cu 6,2%, la 13,34 miliarde de franci.

Bucureștiul a fost scena celor mai multe tranzacții imobiliare în semestrul I. Care sunt județele unde casele nu au căutare CITEȘTE ȘI Bucureștiul a fost scena celor mai multe tranzacții imobiliare în semestrul I. Care sunt județele unde casele nu au căutare

Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare, urmărit cu atenție de analiști, a crescut cu 10,5% în intervalul aprilie-iunie, față de intervalul similar din 2015, la 1,58 miliarde de franci. La șase luni, profitul EBITDA a urcat cu 0,3%, la 2,34 miliarde de franci.

Luna trecută, LafargeHolcim a anunțat că va vinde Lafarge India către un grup local, pentru 1,4 miliarde de dolari. La începutul acestei săptămâni, grupul a anunțat și că a convenit vânzarea majorității activelor chineze nelistate din sectorul cimentului ale Lafarge China Cement, pentru 208 milioane de franci elvețieni.

Grupul LafargeHolcim s-a format prin fuziunea companiilor Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția), finalizată în luna iulie a anului 2015.

Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în țări precum România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

În România, activele Lafarge au fost preluate de producătorul irlandez de ciment CRH, tranzacția fiind finalizată în luna august.

LafargeHolcim a păstrat activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București.

De-a lungul tim­pului, Holcim a in­vestit pe plan local peste 700 mil. euro, controlând în pre­zent două fabrici de ci­ment la Câmpulung și Aleșd.

viewscnt
Afla mai multe despre
lafargeholcim