Acționarii Ahold și Delhaize au aprobat fuziunea celor două companii

Acționarii Ahold și Delhaize au aprobat fuziunea celor două companii
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2016

Acționarii grupului olandez de supermarketuri Ahold și cei ai rivalului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, au aprobat luni fuziunea celor două companii, înlăturând ultimul obstacol care stătea în calea creării celui de al patrulea mare grup de distribuție din Europa, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit termenilor acordului anunțat anul trecut, Royal Ahold NV va prelua Delhaize Group într-o fuziune pe bază de schimb de acțiuni în valoare de 9,8 miliarde de euro. Acționarii Delhaize vor primi 4,75 acțiuni ordinare Ahold pentru fiecare acțiune ordinară Delhaize pe care o dețin.

Reuniți în Adunarea Generală Extraordinară, organizată luni la Bruxelles, acționarii Delhaize au aprobat fuziunea în proporție de 96,7%. Separat, acționarii Ahold, reuniți la Amsterdam, au aprobat și ei operațiunea cu 99,9% din voturile exprimate.

"Leul nu a murit. Doar a făcut un nou pas în cariera sa", a declarat președintele Consiliului de Administrație de la Delhaize, Mats Jansson, făcând referire la logo-ul grupului belgian care înfățișează un leu.

Patrick Espasa s-a retras din funcția de președinte CA al Auchan România CITEȘTE ȘI Patrick Espasa s-a retras din funcția de președinte CA al Auchan România

Organismele de reglementare din SUA și Belgia urmează să se pronunțe asupra tranzacției, însă analiștii cred că este puțin probabil să se opună. În urma fuziunii, va lua naștere un gigant cu peste 6.500 de magazine și peste 375.000 de angajați în Europa și SUA. În condițiile în care realizează venituri de aproximativ 38 de miliarde euro, Ahold este semnificativ mai mare decât Delhaize, astfel că va deține un pachet de 61% din entitatea rezultată în urma fuziunii.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România, cu o rețea care cuprinde în prezent 472 de magazine în București, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image (217), Shop&Go (252), AB Cool Food (1), Gusturi Românești (2). 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ahold
delhaize