Amazon renunță la proiectul de construire a unui nou sediu central în New York, din cauza opoziției unor politicieni

Amazon renunță la proiectul de construire a unui nou sediu central în New York, din cauza opoziției unor politicieni
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2019

Amazon.com a renunțat brusc la proiectul de construcție a unui nou sediu central în New York, unde ar fi creat 25.000 de locuri de muncă, din cauza opozției unor lideri locali, nemulțumiți de stimulentele în valoare de 3 miliarde de dolari promise de statul New York și de politicieni ai orașului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a anunțat joi că nu a observat o relație ”consistență, de colaborare” cu oficiali statali și locali, scrie News.ro.

Oponenții proiectului s-au temut de aglomerarea traficului și de creșterea chiriilor în Long Island City, Queens, și au obiectat la acordarea de stimulente unei companii conduse de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume.

Profit TV - Ministrul Comunicațiilor: Așteptările investiționale din partea operatorilor pe zona 5G - între 60 și 100 de miliarde de euro CITEȘTE ȘI Profit TV - Ministrul Comunicațiilor: Așteptările investiționale din partea operatorilor pe zona 5G - între 60 și 100 de miliarde de euro

Amazon a anunțat că nu va mai căuta un spațiu pentru un nou sediu central, ci se va concentra pe dezvoltarea sediilor existente și a birourilor aflate în plan.

Retailerul online a organizat un proces de selecție intens mediatizat, pe parcursul unui an, pentru selectarea orașului în care să construiască un nou sediu central. În final a selectat două orașe, New York și Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, pentru împărțirea a 50.000 de locuri de muncă.

Acordul referitor la sediul din Long Island City a fost negociat de către guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, care a glumit afirmând că și-ar schimba numele în Amazon Cuomo, dacă asta ar ajuta la atragerea companiei, și de primarul New York-ului, Bill de Blasio.

Cuomo a afirmat joi, într-un comunicat, că un grup mic de politicieni ” au pus interesele lor politice înguste” înaintea celor ale new-yorkezilor.

Unii new-yorkezi au organizat proteste după anunțarea acordului, nemulțumiți de stimulentele de 2,8 miliarde de dolari promise de autorități Amazon.

Reprezentanta democrată Alexandria Ocasio-Cortez, nou aleasă în Congres, al cărei district se află în Queens și Bronx, a fost o critică a proiectului și a salutat anularea acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
sediu
new york