Vânzările cu amănuntul din SUA au înregistrat în decembrie cea mai mare scădere din ultimii nouă ani

Vânzările cu amănuntul din SUA au înregistrat în decembrie cea mai mare scădere din ultimii nouă ani
scris 15 feb 2019

Vânzările cu amănuntul in Statele Unite au înregistrat în decembrie ea mai mare scădere din ultimii nouă ani, evoluție care sugerează o încetinire puternică a activităților economice la sfârșitul anului 2018, transmite Reuters.

Datele șocant de slabe publicate joi de Departamentul pentru Comerț au dus la revizuirea estimărilor referitoare la creșterea economică din trimestrul patru la un ritm anualizat de sub 2%, scrie News.ro.

Prăbușirea vânzărilor de retail în decembrie și alte date care au arătat creșterea numărului de americani care au solicitat indemnizații pentru șomaj, săptămâna trecută, și al doilea declin luna consecutiv al prețurilor la producători, în ianuarie, sprijină angajamentul Rezervei Federale de ”aa avea răbare” înainte de a majora din nou dobânzile în acest an.

Piața românească de bunuri de folosință îndelungată a ajuns la 3,4 miliarde de euro, susținută în principal de sectorul telecom CITEȘTE ȘI Piața românească de bunuri de folosință îndelungată a ajuns la 3,4 miliarde de euro, susținută în principal de sectorul telecom

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 1,2%, cel mai mare declin care a avut loc din septembrie 2009, când economia ieșea din recesiune. Vânzările au crescut cu 0,1% în noiembrie. Economiștii intervievați de Reuters anticipaseră o creștere a vânzărilor de retail cu 0,2%, în decembrie.

Raportarea datelor referitoare la vânzările cu amănuntul din decembrie a fost amânată cu 35 de zile, perioada în care activitățile guvernului au fost parțial blocate, blocaj care s-a încheiat pe 25 ianuarie. Nu a fost stabilită încă data când vor fi publicată evoluția vânzărilor de retail în ianuarie.

Rezerva Federală din Atlanta a redus estimarea de creștere a PIB în trimestrul octombrie-decembrie cu 1,2 puncte procentuale, la 1,5%. Economia a avansat cu 3,4% în trimestrul al treilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari sua
retail