Amazon vrea să angajeze în acest an câteva mii de oameni în Europa, inclusiv în România

Amazon vrea să angajeze în acest an câteva mii de oameni în Europa, inclusiv în România
scris 22 ian 2016

Retailerul online Amazon vrea să angajeze în acest an "câteva mii" de oameni în Europa, inclusiv la centrul de dezvoltare din Iași, unde în prezent lucrează peste 270 de angajați. Planurile companiei pentru extinderea în regiune vizează investiții în cele 12 centre R&D din Germania, România, Irlanda, Olanda, Polonia, Spania și Marea Britanie, precum și în rețeaua de depozite, unități de distribuție și centre de date, a anunțat, vineri, retailerul american.

"Centrele din Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, România, Spania și Marea Britanie realizează invenții în ariile de interes ale Amazon, printre care rețeaua de webretail și aplicații mobile, digital media, dispozitive și software pentru dispozitive, precum și servicii de cloud", potrivit unui comunicat al companiei.

În 2015, Amazon a creat peste 10.000 de noi locuri de muncă în Europa, astfel că, în prezent, numărul angajaților din regiune depășește 40.000.  La nivel mondial, retailerul american are peste 220.000 de angajați.

PROPUNERE Darea în plată, aplicabilă și debitorilor deja executați. Băncile pot negocia o lună cu clienții CITEȘTE ȘI PROPUNERE Darea în plată, aplicabilă și debitorilor deja executați. Băncile pot negocia o lună cu clienții

Centrul de dezvoltare de la Iași a fost înființat în 2005. Afacerile companiei pe piața românească au crescut de la puțin peste 4,2 milioane de lei, în 2009, la aproape 38,6 milioane de lei, în 2014, în timp ce profitul net s-a majorat de peste șapte ori, la 2,6 milioane de lei, conform datelor ministerului Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
locuri munca
angajari
investitii
extindere
europa