ANPC a declanșat controale la furnizori de legume și fructe

ANPC a declanșat controale la furnizori de legume și fructe
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au început controale la furnizori de legume și fructe și până în prezent au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe, până la remedierea deficiențelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

ANPC a transmis că reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov au început derularea unei serii de verificări a corectitudinii informațiilor privind originea/denumirea fructelor și legumelor comercializate, arată news.ro.

FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici CITEȘTE ȘI FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici

Astfel, în 28 și 29 noiembrie, au fost identificați 11 furnizori de legume, fructe și sucuri naturale ai lanțului de retail Mega Image, în urma unor acțiuni de control la un magazin din Sectorul 3 al Capitalei și la două depozite aparținînd lanțului, situate în județul Ilfov.

În urma verificărilor, au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei și au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe, până la remedierea deficiențelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

“La noi, legumele și fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici exceptii, nu putem vorbi despre produse românești, așa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înșelătorie!”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

FOTO Tranzacție surpriză: Producător canadian celebru de geci de lux cumpără o fabrică în România, care livrează și pentru alți giganți CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză: Producător canadian celebru de geci de lux cumpără o fabrică în România, care livrează și pentru alți giganți

Sancțiunile au fost aplicate, în cazul a trei operatori economici, pentru practici comerciale înșelătoare, respectiv: menționarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziție echipei de control nereieșind faptul că produsele comercializate provin din soiul menționat.

Verificările continuă și în ceea ce privește originea, denumirea și veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că va extinde, în perioada următoare, aceste verificări, la nivelul întregii țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
fructe
legume
anpc
magazine