Aproximativ unul din patru locuitori (27%) ai UE consuma în 2017 fructe cel puțin de două ori pe zi, în timp ce 37% consumau o dată pe zi și restul de 36% mâncau fructe mai rar sau deloc în timpul unei săptămâni obișnuite, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Comparativ cu consumul de fructe, un procent ușor mai mic (23%) al populației UE consuma legume cel puțin de două ori pe zi, și un procent ușor mai ridicat (40%) o dată pe zi, scrie Agerpres.
CITEȘTE ȘI Auchan a inaugurat un nou magazin MyAuchanÎn rândul statelor membre, mai puțin de 45% din populație consumă zilnic fructe: Letonia (35%), Bulgaria și Lituania (ambele cu 37%), Ungaria (40%) și România (42%). În schimb, consumul de fructe zilnic este cel mai răspândit în Italia (85%) și Portugalia (81%).
În cazul legumelor, în cinci state membre sub 50% din populație consuma zilnic legume: Ungaria (30%), România (41%), Letonia (44%), Lituania și Bulgaria (ambele cu 45%).