Black Friday și Crăciunul aduc 35% din cifra de afaceri Libris.ro

 Black Friday și Crăciunul aduc 35% din cifra de afaceri Libris.ro

Laura Țeposu, co-fondator și director de dezvoltare Libris.ro

scris 11 nov 2019

Librăria online Libris.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 38 de milioane de lei după primele 9 luni ale anului și estimează că va încheia 2019 cu o cifră de afaceri ce va depăși 55 milioane de lei. Dinamica pozitivă se datorează inclusiv finalului de an, marcat de Black Friday și sărbătorile de iarnă, care generează 30-35% din cifra de afaceri totală.

În perioada ianuarie-septembrie 2019, Libris.ro a înregistrat o creștere de peste 35% față de perioada similară a lui 2018, iar cele mai mari vânzări de carte s-au înregistrat la categoriile Carte în limba engleză (o creștere de 215% față de ianuarie-septembrie 2018), Beletristică – literatură universală (+140%) și Beletristică – autori români (75%). O dinamică deosebită s-a înregistrat și pe segmentul Carte pentru copii și Biografii/Jurnale/Memorii, unde creșterile au depășit 60-70% față de 2018. Printre cei mai bine vânduți autori români se numără Stelian Tănase, Petronela Rotar, Irina Binder și Ioana Chicet-Macoveiciuc pe segmentul Carte pentru copii. 

Undă verde: Gigantul Unilever preia pachetul majoritar de acțiuni al frufru CITEȘTE ȘI Undă verde: Gigantul Unilever preia pachetul majoritar de acțiuni al frufru

"Ne bucurăm să constatăm că anul acesta românii chiar au citit mai mult. Acest lucru se poate observa nu doar din numărul de volume vândute, ci și din faptul că media comenzii a crescut cu 10%. Printre factorii care au influențat această tendință putem sublinia și dinamica din literatura română, iar în ceea ce ne privește pe noi mărirea portofoliului disponibil, unde am ajuns la 19.000 titluri", a declarat Laura Țeposu, co-fondator și director de dezvoltare Libris.ro.

Cele mai multe comenzi s-au înregistrat în primele 9 luni ale anului în București, Timiș, Cluj, Iași și Brașov, iar numărul vânzărilor de pe mobil a depășit 50%, o creștere cu 10% față de 2018.

Pentru finalul anului, Libris.ro estimează o creștere de peste 30% față de 2018, un motor important fiind perioada Black Friday – Crăciun. Astfel, anul acesta, Libris.ro a pregătit pentru 15 noiembrie reduceri până la 95%, timp de 24 de ore, la 99% din produsele de pe site. 

viewscnt
Afla mai multe despre
libris.ro
librarie online