Bravcod a finalizat operațiunea prin care preia fermele Peneș Curcanul

Bravcod a finalizat operațiunea prin care preia fermele Peneș Curcanul
scris 8 aug 2018

Firma agricolă Bravcod, parte a grupului Galli Gallo, cel mai mare crescător și pro­cesator de curcani de pe piața locală, intrat însă în insolvență în urmă cu cinci ani pentru datorii de 234,3 milioane lei, a finalizat operațiunea prin care preia de la Galli Gallo patru firme. Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că Bravcod se împrumuta la CEC pentru acestă tranzacție cu peste 111 milioane lei.

Într-un raport redactat în 2014 de administratorul judiciar se arăta că Galli Gallo a închiriat patru ferme de creștere a curcanilor către Bravcod, astfel încât aceasta să poată obține subvenția pentru creșterea curcanilor conform legii, Galli Gallo nemaicalificându-se pentru obținerea subvenției din cauza intrării în insolvență.

Tranzacție: Producătorul german de motoare Deutz a cumpărat IMLmotoare Galați, într-o tranzacție care include mai multe firme ale italianilor de la IML Motori CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul german de motoare Deutz a cumpărat IMLmotoare Galați, într-o tranzacție care include mai multe firme ale italianilor de la IML Motori

"Societatea debitoare desfășoară în prezent o activitate structurată pe abatorizarea de curcani și de valorificare a cărnii de curcan  și a  semipreparatelor și a procedat  la  încheierea unui contract de închiriere a celor patru ferme de creștere a curcanilor către societatea Bravcod anterior deschiderii procedurii de insolvență. Motivul pentru care debitoarea a considerat necesară această operațiune este pentru a se obține, de către firma chiriașă, subvenția pentru creșterea curcanilor, societatea debitoare nemaicalificându-se pentru obținerea acestor subventii, datorită apariției stării de insolvență", se arăta în raport.

Grupul Galli Gallo, pe piață din 1999, deține brandul „Peneș Curcanul’’ și o rețea de magazine în 24 de județe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
penes curcanul
magazine
bravcod