Bucureștiul are cea mai scumpă cafea dintre multe capitale din Europa Centrală și de Est. Doar la Viena și Praga costă mai mult

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea dintre multe capitale din Europa Centrală și de Est. Doar la Viena și Praga costă mai mult
scris 7 iul 2021

Dintre toate capitalele Europei Centrale și de Est, la București trebuie să plătești cel mai mult pentru o cană de cafea, reiese dintr-un studiu comparativ internațional, în care se precizează că din acest punct de vedere Bucureștiul este mai scump decât mai multe capitale din Europa occidentală.

Dacă ținem cont de nivelul mediu al veniturilor, o cană de cafea costă relativ mult în România – menționează Maszol citând studiul comparativ internațional World Coffee Index 2021.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Autorii studiului au întrebuințat datele unuia dintre cele mai renumite portaluri de călătorie din lume, TripAdvisor. Au fost analizate prețurile pentru cafea filtru, cappuccino și cafea cu lapte la câte cinci cafenele din fiecare capitală europeană, stabilindu-se un preț mediu, scrie g4media.ro.

În zona central- și est-europeană unul dintre cele mai scumpe capitale este Bucureștiul, unde o ceașcă de cafea costă în medie 3,02 dolari.

Cea mai populară băutură fierbinte a lumii este mai scumpă doar la Viena, Praga și Bratislava, unde costă 4,04, 3,13 și respectiv 3,04 dolari. Budapesta este mai ieftină față de București, acolo cafeaua costă doar 2,47 dolari, iar la Ljubljana prețul ei este de 2,50, la Zagreb de 2,33, iar la Belgrad de 1,81 dolari.

FOTO CONFIRMARE Brandul de frigidere FRAM, readus pe piață. \ CITEȘTE ȘI FOTO CONFIRMARE Brandul de frigidere FRAM, readus pe piață. "Din trecut, în prezent"

Există o serie de capitale vest-europene în care poți bea cafea pe bani mai puțini decât la București: la Roma cu 2,47 dolari, la Madrid cu 2,75 dolari, iar la Lisabona cu 2,52 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
bucuresti
viena