Carrefour suplimentează răscumpărarea de acțiuni cu 200 de milioane de euro, după creșterea profitului în primul semestru

Carrefour suplimentează răscumpărarea de acțiuni cu 200 de milioane de euro, după creșterea profitului în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2021

Carrefour suplimentează un program de răscumpărare a de acțiuni cu 200 de milioane de euro, după creșterea profitului operațional în primul semestru cu 11,2% față de intervalul similar al anului trecut, la 740 de milioane de euro, la curs valutar constant, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul francez are ca obiectiv generarea unui flux de capital liber de peste 1 miliard de euro, în 2021, scrie News.ro.

Primele date care indică dezastrul din HoReCa - Vânzările s-au prăbușit în pandemie. Cele mai mari scăderi - în Cluj, București și Timiș CITEȘTE ȘI Primele date care indică dezastrul din HoReCa - Vânzările s-au prăbușit în pandemie. Cele mai mari scăderi - în Cluj, București și Timiș

Cel mai mare retailer din Europa a realizat în primul semestru economii de costuri în valoare de  430 de milioane de euro și a menținut toate celelalte obiective operaționale și financiare care fac parte din planul strategic Carrefour 2022.

Creșterea profitului operațional reflectă costurile mai mici și  majorarea cu 4,7% a vânzărilor din Franța în trimestrul al doilea, care a compensat performanțele mai slabe din Brazilia, unde cazurile numeroase de Covid-19 au afectat puterea de compărare a populației.

Carrefour a mai anunțat că a intrat în  negocieri exclusive pentru a cumpăra o participație minoritară la startupul Cajoo, o firmă franceză specializată în livrarea de produse de băcănie într-un interval de sub 15 minute.

”În timp ce contextul macroeconomic și sanitar rămâne incert, grupul progresează cu mare serenitate către atingerea obiectivelor sale, atât cele pentru anul 2021, care vor aduce un nou record anual în privinșa generării de numerar, cât și cele pe termen mediu”, a afirmat președintele și directorul general Alexandre Bompard.

Carrefour pune în aplicare un plan pe cinci ani lansat în ianuarie 2018, care prevede reducerea costurilor și dezvoltarea comerțului electronic, pentru îmbunătățirea profitului și a vânzărilor și combaterea concurenței unor companii concurente precum Amazon.

FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate CITEȘTE ȘI FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate

Carrefour și alți retaileri de alimente au beneficiat în timpul pandemiei de măsurile de carantină care au obligat oamenii să mănânce acasă.

Pe piața franceză, vânzările din hipoermarketuri au urcat cu 4,3% în termeni comparabili, confirmînd evoluția bună a acestora.

Răscumpărarea suplimentară a unor acțiuni în valoare de 200 de milioane de euro completează un plan anterior de răscumpărare a altor acțiuni, în valoare de 500 de milioane de euro, care va fi finalizat la sfârșitul lunii iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
actiuni