Casa de licitații Christie's a avut vânzări totale anul trecut de 5,1 miliarde lire sterline

Casa de licitații Christie's a avut vânzări totale anul trecut de 5,1 miliarde lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2018

Casa de licitații Christie's a înregistrat vânzări în creștere de 26%, ajungând la 5,1 miliarde de lire sterline (5,8 miliarde de euro) în 2017, grație rezultatelor bune obținute în toate regiunile și adjudecării pentru o sumă record oferită tabloului "Salvador Mundi", de Leonardo da Vinci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Licitațiile, în creștere de 38%, ajungând la 4,6 miliarde de lire sterline (5,2 miliarde de euro), au avut rezultate la Christie's Londra, potrivit unui comunicat publicat vineri, scrie News.ro.

Pe de altă parte, vânzările OTC au scăzut cu 32% la 472,4 milioane de lire sterline, în timp ce vânzările online au rămas la 165,6 milioane de lire sterline.

Toate zonele geografice sunt în creștere: de 68% - 32,5 miliarde de lire sterline - pentru vânzările pe continentul american, de 16% - 1,5 miliarde în Europa și Orientul Mijlociu, de 11% - 582,9 milioane pentru Asia.

Enterprise Investors, fond polonez de investiții cu afaceri și în România, a înregistrat anul trecut o valoare de 1,1 miliarde euro din cele 10 exituri CITEȘTE ȘI Enterprise Investors, fond polonez de investiții cu afaceri și în România, a înregistrat anul trecut o valoare de 1,1 miliarde euro din cele 10 exituri

Vânzările de artă impresionistă și modernă au înregistrat o creștere de 60% (1,2 miliarde de lire sterline), arta contemporană și cea postbelică de 25% (1,2 miliarde), arta asiatică de 50% (704,6 milioane).

Șapte din 10 loturi vândute cel mai scump anul trecut în lumea întreagă au fost la Christie's, proprietate a holdingului Artemis a familiei Pinault. Una dintre lucrări a fost faimoasa pânză a lui Da Vinci, adjudecată la 342,2 milioane de lire sterline (390 de milioane de euro).

"În 2018, ne vom concentra pe extinderea bazei noastre de clienți la nivel mondial și pe îmbunătățirea serviciilor aduse clienților noștri, în special online", a comentat directorul general Guillaume Cerutti. 

viewscnt
Afla mai multe despre
christie's
casa de licitatii