Cât ficat de porc conține în realitate un produs ''pate de porc'' și ce mai include pe lângă

Cât ficat de porc conține în realitate un produs ''pate de porc'' și ce mai include pe lângă
scris 28 ian 2022

Ficatul de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă doar între 15% și 47% din compoziție la produsele analizate de tip "pate de porc" care se regăsesc pe piața din România, atenționează Asociația Națională de Protecția Consumatorilor - InfoCons.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 40 de produse de la 14 producători/distribuitori.

FOTO Magazine ale Kaufland, Mega Image și Carrefour, amendate de comisarii ANPC CITEȘTE ȘI FOTO Magazine ale Kaufland, Mega Image și Carrefour, amendate de comisarii ANPC

"Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziție prim ingredient apa, 37,5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziție prim ingredient slănină, 5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne.", se menționează în comunicat.

Potrivit studiului, din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție: 25% au în compoziție proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziție slănină, 37,5% au în compoziție șorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină și șorici.

Reprezentanții InfoCons precizează că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziție între 1 și 6 E-uri (aditivi alimentari).

Aditivii alimentari cel mai des utilizați sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfați de sodiu (E451). 

viewscnt
Afla mai multe despre
pate de porc
ficat