Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, în primele patru luni din acest an, față de perioada similară din 2022, atât ca serie brută, cu 3,4%, cât și ca serie ajustată, cu 3,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Statistica oficială relevă faptul că, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2023, ca serie brută, au fost consemnate creșteri în ceea ce privește vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,7%) și vânzările de produse nealimentare (+4%). În schimb, comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,1%, scrie Agerpres.

GRAFICE MOL: cel mai mic profit înregistrat în România în ultimii 6 ani CITEȘTE ȘI GRAFICE MOL: cel mai mic profit înregistrat în România în ultimii 6 ani

Raportat la același interval de referință, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,1% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,7%) și la vânzările de produse nealimentare (+3,7%). În schimb, comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,3%.

Față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în aprilie a scăzut, pe ansamblu, cu 5,2%, datorită scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-6,8%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-6,1%) și la vânzările de produse nealimentare (-3,8%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut, pe ansamblu, în luna aprilie, comparativ cu luna precedentă, cu 3,7%, datorită scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-6,4%), vânzările de produse nealimentare (-2,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-2,4%).

Comparativ cu aprilie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna aprilie 2023 a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 1,6%, datorită scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-7,6%) și la vânzările de produse nealimentare (-1,3%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2023, comparativ cu luna aprilie 2022, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 1,5%, datorită scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-5,1%) și la vânzările de produse nealimentare (-0,3%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au crescut cu 1,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert