Cinci antreprenori din Transilvania au investit 5 milioane de euro într-o cramă de spumante

Cinci antreprenori din Transilvania au investit 5 milioane de euro într-o cramă de spumante
scris 30 mai 2017

Un grup format din cinci antreprenori originari din Transilvania a investit peste 5 milioane de euro într-o cramă de spumante din județul Sălaj, în satul Carastelec.

Potrivit reprezentanților cramei, suma investită în proiectul lansat pe piața locală provine din fonduri europene, proprii și credite bancare, în proporție egală. Vinurile produse sunt comercializate doar în magazinele de specialitate și HoReCa, restaurantele fiind cei mai mari generatori de vânzări. 

În prezent, Crama Carastelec funcționează cu un total de 19 angajați, dintre care 9 persoane sunt prezente pe plantație, patru în cramă, iar restul în vânzări și administrație.

FOTO Philip Morris a inaugurat primul magazin destinat fanilor țigărilor electronice IQOS din România, țară în care ar putea urma să și producă ultima inovație CITEȘTE ȘI FOTO Philip Morris a inaugurat primul magazin destinat fanilor țigărilor electronice IQOS din România, țară în care ar putea urma să și producă ultima inovație

Planul pe termen lung privind producția Carassia vizează, după penetrarea pieței din România și Ungaria, exportul în alte țări europene.

Crama Carastelec deține o plantație de viță de vie tânără de 22,4 hectare și clădirea cramei, construită în 2011–2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
carastelec
crama