Coca-Cola, indicat drept cel mai mare poluator cu plastic din lume. Cine vine din urmă

Coca-Cola, indicat drept cel mai mare poluator cu plastic din lume. Cine vine din urmă
scris 25 oct 2021

Multinaționala de băuturi răcoritoare Coca-Cola alături de Pepsico, Unilever și Nestlé sunt companiile care au poluat cel mai mult lumea cu plastic pe parcursul ultimului an, potrivit studiului pe care îl publică anual organizația de apărare a mediului Greenpeace, relatează EFE.

Coca-Cola, care s-a situat în fruntea listei în ultimii patru ani de când se realizează acest studiu din 2018, produce aproximativ 10% din recipientele din plastic asociate mărcii care se aruncă în întreaga lume, reprezentând peste 3 milioane de tone de deșeuri, notează studiul, scrie Agerpres.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Greenpeace semnalează de asemenea că Unilever, una dintre mărcile ce copatronează Summitul Climatic COP26 de la Glasgow, a depășit anul acesta Nestlé ca poluator cu plastic, ocupând locul trei în lume, conform sursei citate.

În Top 10 cei mai mari poluatori cu plastic din lume mai figurează Procter &Gamble, Mondelez, Philip Morris, Danone, Mars și Colgate-Palmolive, mai arată sursa.

Studiul s-a realizat cu ajutorul a 11.000 de voluntari care au curățat plajele din 45 de țări și care au strâns peste 330.000 de ambalaje din plastic.

Greenpeace amintește și impactul poluării cu plastic asupra schimbărilor climatice, având în vedere că 99% din aceste ambalaje sunt fabricate folosind combustibili fosili în industria petrochimică.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

În timp ce Coca-Cola a fost sursa principală de poluare cu deșeuri plastice în Africa și Europa, în SUA Nestle este compania care a poluat cel mai mult - Greenpeace descoperind pahare de la Solo Cup și Starbucks, relatează sursa citată.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Corporațiile, care generează în continuare cantități uriașe de deșeuri, trebuie să își asume responsabilitatea unei schimbări fundamentale. Înainte de orice, e nevoie ca acestea să oprească producția de plastic de unică folosință, să adopte practici care stopează irosirea resurselor naturale și să prioritizeze investiții considerabile în materiale sustenabile, reutilizabile, prietenoase cu mediul, a avertizat Greenpeace.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
plastic