Coca-Cola va desființa 2.200 de locuri de muncă la nivel global, dintre care peste jumătate în SUA

Coca-Cola va desființa 2.200 de locuri de muncă la nivel global, dintre care peste jumătate în SUA
scris 18 dec 2020

Coca-Cola va desființa 2.200 de locuri de muncă la nivel global, dintre care 1.200 în Statele Unite, în condițiile în care pandemia de Covid-19 obligă cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume să accelereze un program de restructurare, transmite Reuters.

Compania a anunțat în luna august că oferă pachete de plecări voluntare unor 4.000 de angajați din Statele Unite, Canada și Porto Rico, pentru a-și reduce forța de muncă în contextul impactului crizei sănătății asupra vânzărilor sale, scrie News.ro.

INFOGRAFIC Piața vinului continuă trendul de scădere. Numărul de angajați este tot în scădere, mulți producători preferă să lucreze cu zilieri sau s-au automatizat CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața vinului continuă trendul de scădere. Numărul de angajați este tot în scădere, mulți producători preferă să lucreze cu zilieri sau s-au automatizat

Joi, Coca-Cola a anunțat că nu va dezvălui numărul angajaților care au acceptat pachetul. De asemenea, compania nu va oferi detalii referitoare la ritmul concedierilor.

Noile măsuri de reducere a numărului de angajați survin în timp ce milioane de americani primesc ajutoare de șomaj, pe fondul unui al doilea val de infecții cu noul coronavirus care afectează activitățile companiilor.

”Pandemia nu este cauza acestor schimbări, dar a fost un catalizator pentru accelerarea măsurilor”, a anunțat Coca-Cola într-un comunicat.

La sfârșitul anului trecut, Coca-Cola avea 86.200 de angajați, dintre care 10.400 în Statele Unite.

Aproximativ 500 de locuri de muncă vor fi desființate la Atlanta, unde se află sediul central al Coca-Cola.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
locuri de munca