Comisia Europeană pregătește o metodă comună de testare a calității alimentelor

Comisia Europeană pregătește o metodă comună de testare a calității alimentelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2017

Comisia Europeană pregătește o metodă comună de evaluare a calității produselor, pentru a vedea dacă este mai scăzută în unele state membre, așa cum acuză țările din Europa de Est, a declarat un purtător de cuvânt al instituției, Christian Wigand, publicației Euobserver.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Lucrăm la o metodologie solidă pentru îmbunătățirea testării produselor alimentate, astfel ca statele membre să poată discuta această problemă pe o bază sigură și comună, aceeași pentru toți”, a spus Wigand.

Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria, Bulgaria și România au criticat în acest an mai mulți producători mari de alimente, afirmând că nu este etic ca produse vândute sub aceeași marcă să aibă o calitate inferioară, și au efectuat testarea unor produse, scrie News.ro.

Proprietarii grupului care deține Pizza Hut și KFC pe mai multe piețe vor să vândă afacerea și să listeze și un pachet de acțiuni la Bursa București CITEȘTE ȘI Proprietarii grupului care deține Pizza Hut și KFC pe mai multe piețe vor să vândă afacerea și să listeze și un pachet de acțiuni la Bursa București

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a amenințat săptămâna trecută că va impune restricții pentru importurile din alte țări europene, în urma scandalului calității alimentelor vândute în țările central și est-europene, printre care se numără și România, care sunt inferioare față de alimente similare comercializate în țările din vestul Europei. El  a precizat că este vorba de o problemă serioasă și că va discuta cu omologii din Cehia, Polonia și Ungaria.

Fico a dat ca exemplu produse ca fish fingers, balsamul de rufe și cafeaua comercializate în Slovacia.

Orice boicot asupra produselor dintr-o altă țară europeană ar reprezenta oîncălcare a regulilor competiției economice din Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
calitatea alimentelor