Compania bulgară Bee Smart Technologies, deținătoarea platformei Pollenity, a intrat în România

Compania bulgară Bee Smart Technologies, deținătoarea platformei Pollenity, a intrat în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 apr 2023

Compania bulgară Bee Smart Technologies, specializată în soluții de monitorizare de la distanță a albinelor din stupi, și-a lansat operațiunile în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România este prima piață externă pentru Bee Smart, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania, care activează sub brandul comercial Pollenity din 2019, a atras deja primii clienți corporate pe piața locală, prin intermediul programului său de sprijinire a apicultorilor români “Adoptă un Stup”.

HiPP România și Nestle România s-au alăturat programului în prima parte a anului, la puțin timp după lansarea platformei pollenity.ro.

Nestlé semnează o nouă operațiune în România CITEȘTE ȘI Nestlé semnează o nouă operațiune în România

Programul „Adoptă un Stup” se prezintă ca ajutând apicultorii să-și vândă produsele la un preț corect și consumatorii de miere să obțină miere naturală 100%, cu origine și calitate garantate.

Fondată în 2015 de antreprenorul bulgar Serghei Petrov, Bee Smart Technologies furnizează soluții de diagnosticare și monitorizare de la distanță a stupilor, precum și soluții de e-comerț pentru apicultori.

Compania s-a listat pe bursa de la Sofia în iulie 2022, operațiune prin care a strâns 1,2 milioane de leva (613.000 euro) de la investitori, în principal pentru extinderea activităților pe piețele internaționale.

FOTO ANPC a intrat în Piața Rahovei CITEȘTE ȘI FOTO ANPC a intrat în Piața Rahovei

Principalele motive (pentru alegerea României - n.r.) au fost condițiile economice și sociale similare, distribuția mai ușoară și mai rapidă, lipsa unei concurențe clare, amploarea pieței și faptul că țara se numără printre cei mai mari producători de miere de albine din Europa.

Bee Smart a format o echipă locală și a început să lucreze cu primii apicultori români în noiembrie anul trecut, în prezent având contracte semnate cu 9 apicultori.

viewscnt
Afla mai multe despre
bee smart technologies
pollenity
solutii monitorizare stupi
platforma vanzare miere
adopta un stup