Compania Rifil, pe piață din 1973, anunță concedieri și reducerea la minimum a capacităților de producție

Compania Rifil, pe piață din 1973, anunță concedieri și reducerea la minimum a capacităților de producție
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2023

Compania Rifil anunță măsuri de reorganizare în urma scăderii dramatice a comenzilor, luând decizia de a concedia un număr de angajați și de a reduce la minimum a capacităților de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SC RIFIL SA, companie fondată în 1973, cu o moștenire de 50 de ani de experiență în industria de fire și fibre sintetice și o echipă de peste 700 de angajați, care își desfășoară activitatea în patru județe, se află astăzi în fața unor provocări fără precedent.

EXCLUSIV LISTA alimentelor cu preț redus, extinsă cu noi produse. Limită de adaos la alimente importate și neprocesate UPDATE Confirmare oficială CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LISTA alimentelor cu preț redus, extinsă cu noi produse. Limită de adaos la alimente importate și neprocesate UPDATE Confirmare oficială

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții companiei, aceștia anunță că vor reduce la minimum capacitățile de producție, iar acest lucru vine odată cu decizia de a concedia unii dintre angajați, arată știri-neamț.ro.

„După ce am epuizat orice soluție posibilă și am dedicat eforturi maxime pentru a ne proteja echipa și compania, suntem nevoiți să ne reducem la minimum capacitățile de producție. Din păcate, acest lucru vine odată cu decizia dureroasă de a trebui să concediem temporar unii dintre angajații noștri.

Această situație este fără precedent, nu doar pentru compania noastră, ci pentru întreaga industrie textilă. Rifil este pe deplin conștient de importanța resurselor umane și se angajează să facă tot posibilul pentru reintegrarea acestor angajați de îndată ce circumstanțele o permit.” – transmit reprezentanții companiei într-un comunicat de presă

Motivele invocate sunt războiul din Ucraina, pandemia Covid și creșterea costurilor cu utilitățile.

„Situația economică, atât la nivel național, cât și internațional, ne-a afectat profund. Din luna ianuarie până în luna mai a acestui an s-a înregistrat o scădere dramatică a comenzilor de fire și fibre în întreaga lume. Această situație este consecința directă a unei serii de factori, printre care războiul din Ucraina, o piață importantă pentru sectorul textil, creșterea costurilor cu utilitățile și o atenție mai mare a consumatorilor față de cheltuielile cu bunuri neprimare, precum îmbrăcăminte și mobilier. În plus, frenezia aprovizionării post-Covid a dus la saturarea depozitelor, provocând o scădere bruscă a vânzărilor.

Fashion Days, amendă pentru SMS CITEȘTE ȘI Fashion Days, amendă pentru SMS

În ciuda primelor semne, ne-am păstrat încrederea în puterea echipei noastre și în calitatea produselor. Am lucrat neobosit pentru a avea stocuri în așteptarea sezonului tradițional de iarnă, care începe în septembrie. Cu toate acestea, în lunile următoare, din iunie până în octombrie, scăderea comenzilor din sector a continuat într-un ritm alarmant, iar depozitul nostru s-a umplut cu fire.” – mai precizează comunicatul Rifil

Compania speră ca, în timp, să-și reia producția la capacitate maximă și să reangajeze întregul personal.

„În ciuda provocărilor actuale, avem speranță profundă și încredere într-o recuperare imediată. Avem încredere că, în timp, vom putea relua producția la capacitate maximă și vom reangaja toți angajații noștri. Vom continua să lucrăm neobosit pentru a oferi clienților noștri cele mai bune fire, păstrându-ne vie tradiția și pasiunea pentru industria textilă.

Vă mulțumim pentru sprijinul și înțelegerea dumneavoastră continuă în aceste momente dificile. Povestea lui Rifil este una a rezilienței și, împreună, vom face față acestei provocări cu speranța unui viitor strălucit.” – se mai transmite în comunicatul semnat de directorul executiv, Olmo Falco.

RIFIL este primul joint venture public/privat înființat cu un partener occidental nu numai în România, ci în întregul bloc comunist din Europa de Est 

viewscnt
Afla mai multe despre
rifil
concedieri
fibre sintetice