Companii germane mari vor să înființeze o platformă europeană online pentru stocarea datelor personale

Companii germane mari vor să înființeze o platformă europeană online pentru stocarea datelor personale
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2017

Companii germane mari din sectorul financiar, auto și cel de publishing discută înființarea unei platforme pentru stocarea datelor personale, astfel încât clienții să poată face cumpărături online fără să introducă informațiile confidențiale de fiecare dată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul este similar unei inițiative a Facebook în Statele Unite, care a creat Facebook Connect care permite conectarea pe mai multe site-uri cu o singură  identitate, scrie News.ro.

Allianz, Axel Springer, Daimler, Deutsche Bank, institutul de cercetări Core și furnizorul de servicii de localizare Here Technologies au semnat o declarație de intenție pentru crearea unei platforme pentru înregistrare, identitate electronică și servicii de date, a anunțat luni grupul de companii.

”Ideea din spatele cooperării este de a oferi un răspuns european competitiv”, potrivit companiilor.

EXCLUSIV Pachetele de țigări se vor scumpi, Guvernul ridicând neașteptat acciza CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pachetele de țigări se vor scumpi, Guvernul ridicând neașteptat acciza

Răspunzând îngrijorărilor legate de confidențialitate și securitate, grupul de companii a arătat că noua platformă ”are rolul să garanteze cele mai ridicate standarde în securitatea datelor și protejarea acestora”.

Lansarea inițiativei va necesita mai multe luni, dar grupul de companii și-au anunțat din timp planurile pentru a atrage mai mulți parteneri.

Atunci când vor face cumpărături online, consumatorii care vor folosi serviciile platformei vor oferi o parolă vânzătorilor de bunuri și servicii, pentru a debloca datele personale necesare tranzacției.

viewscnt
Afla mai multe despre
date personale
online
retail