Consiliul Concurenței verifică o posibila înțelegere Policolor-BASF și refuzul de a furniza produse unui client. Declarația BASF

Consiliul Concurenței verifică o posibila înțelegere Policolor-BASF și refuzul de a furniza produse unui client. Declarația BASF
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2017

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind posibila încălcare a legislației în domeniul concurenței pe piața vopselelor auto din România, verificând posibile practici anticoncurențiale ce constau în încheierea unui contract de distribuție exclusivă între doi concurenți, Policolor și BASF COATINGS SERVICES GMBH – Austria, precum și refuzul concertat al celor doi de a furniza produse unui client.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Au fost inspecții inopinate la sediile companiile Policolor și BASF România , iar documentele ridicate se află în analiza autorității române de concurență.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate.

Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă pe piața producerii și comercializării cimentului CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă pe piața producerii și comercializării cimentului

UPDATE Reprezentanții BASF au transmis următoarea declarație:

”Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul BASF SRL, în data de 14 noiembrie, în cadrul unei investigații deschise ca urmare a unei plângeri din partea unei terțe părți. Inspecția inopinată este o metodă de colectare de informații ce poate fi utilizată de către Consiliul Concurenței în cadrul investigațiilor și nu confirmă încălcarea legislației. BASF SRL sprijină întru totul autoritățile pe parcursul acestei investigații, toate entitățile din cadrul Grupului BASF fiind deplin angajate în respectarea legislației privind concurența și derulându-și activitatea în acord cu aceasta”.

Policolor este liderul regional (în zona de SE a Europei) în domeniul tehnologiei vopselelor și lacurilor, fiind producător și furnizor de soluții complete atât pentru piața bunurilor de larg consum, cât și pe cea industrială și auto. Divizia „Automotive” a Policolor produce și comercializează o gamă largă de vopsele auto și soluții complementare.

BASF COATINGS SERVICES GMBH – Austria este o subsidiară a grupului BASF, lider în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea unei game largi de vopsele pentru industria de automobile. Grupul BASF deține în România companiile  BASF SRL și BASF Coatings Services SRL.

viewscnt
Afla mai multe despre
policolor
vopsea