Percheziții la sediul Carrefour din Franța, într-o anchetă privind prețurile retailerilor în relația cu fermierii

Percheziții la sediul Carrefour din Franța, într-o anchetă privind prețurile retailerilor în relația cu fermierii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 feb 2016

Autoritățile franceze au percheziționat în această săptămână sediul central al Carrefour de lângă Paris, în cadrul unei anchete privind practicile comerciale ale marilor lanțuri de retail în relația cu fermierii locali, a anuțat duminică Carrefour, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perchezițiile au avut loc marți, la birourile Carrefour din localitatea Massy, la sud de Paris, a spus o purtătoare de cuvânt a grupului francez. Potrivit acesteia, anchetatorii au solicitat date referitoare la mai multe tranzacții comerciale încheiate de Carrefour.

"Aplicarea legilației în vigoare este o prioritate pentru Carrefour. Dacă au fost comise erori, compania va lua măsurile necesare", a declarat ea pentru Reuters.

Carrefour a majorat cu până la 21% salariile pentru 95% dintre angajații de bază din magazine CITEȘTE ȘI Carrefour a majorat cu până la 21% salariile pentru 95% dintre angajații de bază din magazine

Fermierii francezi au organizat în ultimul an mai multe proteste împotriva practicilor marilor retaileri, aceștia din urmă fiind acuzați că forțează micii producători să accepte prețuri sub media pieței.

Într-o declarație comună vineri, miniștrii Agriculturii și Economiei din Franța au avertizat retailerii și jucătorii din industria alimentară să nu facă presiuni pentru scăderea prețurilor de achiziție la produsele furnizate de fermieri. Cei doi oficiali au amintit că amenzile pentru practici comerciale abuzive pot atinge până la 5% din veniturile companiei.

Carrefour este cel mai mare retailer din Europa și al patrulea la nivel mondial. Grupul este prezent în România printr-o rețea de 186 de magazine și are peste 9.000 de angajați. În decembrie anul trecut, Carrefour a semnat un acord cu compania germană Rewe pentru preluarea celor 86 de supermarketuri Billa din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
percheziții
ancheta
retaileri
fermieri
producatori
preturi