Coreea de Sud închide cea mai mare piață de carne de câine, cu un an înaintea JO de iarnă

Coreea de Sud închide cea mai mare piață de carne de câine, cu un an înaintea JO de iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2017

Autoritățile sud-coreene au început închiderea celei mai mari piețe de carne de câine din țară, aflată la Seongnam, pentru a-și îmbunătăți imaginea înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc, între 9 și 25 februarie 2018, la Pyeonchang, informează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Coreea de Sud se confruntă cu un val de critici internaționale față de practicile de ucidere a câinilor în vederea consumului uman. Piața Moran din Seongnam vinde anual peste 80.000 de câini, morți sau vii, ceea ce reprezintă o treime din consumul din această țară. Activiștii pentru drepturile animalelor au arătat că în piață câinii sunt ținuți în condiții groaznice, fiind sacrificați prin electrocutare, strangulare și lovire, scrie News.ro.

Luni, oficalitățile locale au început să dezafecteze piața, mutând cuștile cu animale vii și instalațiile de măcelărie. Operațiunile nu se fac însă fără opoziție. Declarați inițial de acord cu măsura, 22 de vânzători nu mai vor închiderea pieței și cer compensații pentru faptul că își pierd afacerile. Autoritățile locale promit că îi vor susține financiar pe aceștia să se reorienteze către alt tip de business, iar piața va fi refăcută, însă nu pentru comerțul cu carne de câine.

Grupul de magazine de bijuterii Sterling Jewelers este acuzat de sute de foste angajate de hărțuire sexuală CITEȘTE ȘI Grupul de magazine de bijuterii Sterling Jewelers este acuzat de sute de foste angajate de hărțuire sexuală

Deși numai o mică parte din populația Coreei de Sud, de peste 50 de milioane de locuitori, consumă în mod regulat carne de câine, mii de restaurante și magazine alimentare continuă să o vândă în diverse feluri culinare. Potrivit statisticilor, în 2010 erau 892.820 de câini în peste 100 de ferme. În cultura locală, consumul de carne de câine poate îmbunătăți virilitatea masculină și combate bolile și oboseala, mai ales în lunile fierbinți de vară.

Criticile internaționale față de consumul de carne de câine s-au intensificat după ce Coreea de Sud a organizat, împreună cu Japonia, Cupa Mondială de fotbal din 2002. În ultima perioadă, mai multe organizații au lansat petiții online pentru boicotarea JO din 2018 dacă sud-coreenii nu interzic consumul de carne de câine.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
carne de caine