Crescătorii de oi: Prețul cărnii de miel la poarta fermei rămâne la fel ca anul trecut

Crescătorii de oi: Prețul cărnii de miel la poarta fermei rămâne la fel ca anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2021

Prețul cărnii de miel la poarta fermei în acest an este de 14-15 lei pe kilogram, cost similar cu cel din 2019, au declarat, pentru News.ro, crescătorii de oi, care sunt nemulțumiți că prețurile furajelor și medicamentelor pentru animale au crescut. Prețul cărnii de miel nu se va modifica în preajma Paștelui.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În acest moment prețul mielului în viu la poarta fermei este de 14-15 lei pe kilogram, prețul este la același nivel cu cel înregistrat anul trecut. Prețul acesta se practică peste tot în țară. În schimb fermierii au de pierdut deoarece prețul furajelor a fost dublu față de cel de anul trecut”, a declarat președintelele Federației Crescătorilor de Ovine și Caprine Romovis, Nicolae Cioranu, care a menționat că nu consideră că se va modifica prețul în preajma Paștelui.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

În același timp și președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din județul Alba, Horia Moruțan, susține că prețul cărnii de miel la poarta fermei este de 14-15 lei/kg în viu, iar la carcasă este dublu- 30 de lei pe kilogram.

Moruțan susține că situația nu prea este favorabilă pentru crescătorii de oi având în vedere contextual actual.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

“Au crescut prețurile cerealelor, au crescut prețurile medicamentelor la care se mai adaugă și contextul pandemiei. Ar mai fi și criza medicului veterinar. În acest moment statul nu mai vrea să închidă contracte cu medicii veterinari, drept urmare aceștia și-au mărit tarifele pentru a supraviețui”, a adăugat crescătorul de oi din Alba.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

“Nu avem o strategie de țară. Nu ne putem concentra doar pe Covid, mai sunt și alte probleme. O problemă acută care nu este administrată de Guvern este pesta porcină”, a mai afirmat Moruțan. Potrivit crescătorilui de oi din Alba toți acești factori pun o presiune mare pe pe toți crescătorii de animale.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Cioranu a estimat că anul acesta vom avea mai puțini miei deoarece și șeptelul este mai mic. “Așadar, efectivul de oi mature a ajuns în 2020 la 8 milioane, în scădere cu 20% față de anul anterior când crescătorii aveau în jur de 10 milioane de oi”, a completat președintele Federației Crescătorilor de Ovine și Caprine Romovis. În schimb Moruțan dă asigurări că sunt suficienți miei pentru Paște.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

În prezent, în magazine carnea de miel se comercializează la un preț cuprins între 20 și 30 de lei pe kilogram.

În acest an catolicii sărbătoresc Paștele pe data de 4 aprilie, în timp ce ortodocși celebrează Paștele pe data de 2 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de miel
oaie