Elveția interzice fierberea homarilor vii fără asomare

Elveția interzice fierberea homarilor vii fără asomare
scris 11 ian 2018

Elveția a interzis introducerea homarilor vii în apă clocotită, o practică des întâlnită în gastronomie. Măsura face parte dintr-o revizuire a reglementărilor privind bunăstarea animalelor, informează Reuters.

''Crustaceele vii, printre care și homarii, nu mai pot fi transportate pe gheață sau în apă cu gheață. Speciile acvatice trebuie să fie ținute întotdeauna în mediul lor natural. Crustaceele trebuie să fie acum asomate'', se arată în normele adoptate miercuri de Guvern care urmează să intre în vigoare, scrie Agerpres.

Românii au cumpărat online produse de 2,8 miliarde de euro în 2017. Topul vânzărilor pe internet CITEȘTE ȘI Românii au cumpărat online produse de 2,8 miliarde de euro în 2017. Topul vânzărilor pe internet

De asemenea, prin noile reglementări se intenționează eliminarea fermelor ilegale de pui de câini, scoaterea în afara legii a dispozitivelor automate de pedepsire a câinilor care latră, precizarea condițiilor pentru eutanasierea animalelor bolnave sau rănite și introducerea responsabilizării față de bunăstarea animalelor a organizatorilor unor evenimente publice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
homari
elvetia